Yapılan araştırmada karbondioksit emilimi, alternatif ulaşım sistemleri, su ve atık yönetimi ve çevre politikaları göz önünde bulunduruldu. Bu araştırmada ilk beşe giren şehirlerin doğa dost olmalarının yanında belirleyici bir diğer özellikleri de var. Bu şehirlerin hepsi tarih, kültür, dost canlısı insanlar ve ilgi çekici yerleşim alanları bakımından oldukça zengin şehirler. Bu yüzden listedeki şehirler yeniden başlamak isteyenler için çok uygun!
İşte Siemens’in listesine aldığı dünyanın en doğa dostu beş şehri:
Kentte yeşil enerji sürekli teşvik ediliyor. Kent içinde bisiklet ve yaya yollarına, yeşil kamu alanlarına büyük önem veriliyor. Yapılan ölçümlerde şehrin havasının diğer şehirlere göre oldukça temiz olduğu ortaya çıktı.
Curitiba, Latin Amerika’nın en önemli kültür, politik ve ekonomi merkezi. 60’lı yıllarda Curitiba’da dünyanın en hızlı transit otobüs sistemlerinden biri geliştirildi ve o zamandan beri şehirde doğa dostu bir altyapı büyütülmekte.
Kopenhag, Avrupa’nın en yeşil, en liberal ve gezmesi en kolay şehirlerinden biri. Kopenhag’da geri dönüşüm ve enerji tasarrufuna büyük önem veriliyor. Yeşili destekleyen her girişimciye kapılar sonuna kadar açık. Kophenag’da yeşil büyümenin gelişmesi için çeşitli şirketler, üniversiteler ve kuruluşlarla birlikte çalışılıyor.
Cape Town, ilham veren ve yaratıcılığı ortaya çıkaran bir şehir. Çevresi doğal güzelliklerle sarılmış olan bu metropol kentte yaşam kalitesi oldukça yüksek. İş olanakları ve diğer şehirlere göre daha az stresli yaşam alanı ile Cape Town en yeşil beş kentin içinde yerini aldı.