Araştırmacılar ürünle ilgili çalışmalarının ve denetimlerinin henüz tamamlanmadığını dile getiriyor. Lakin meditasyon ve danışmanlık desteğinin, sigara alışkanlığını bitirmedeki önemini vurgulayarak; bir bakıma bu programı destekliyorlar gibi görünüyorlar.
Rutgers Üniversitesi klinik araştırmacılarından Donna Richardson da aynı görüşte. Bağımlıların çoğunlukla; sakız, ped, pastil, nazal sprey, nefes ilacı kullanımı gibi nikotin odaklı yöntemlerle sigarayı bırakmayı denediklerini dile getiriyor. 'İnsanlar sigara değil nikotin içmek istiyor. Çünkü dopamin seviyemizi arttıran ve sigara alışkanlığına ya da bağımlılığına yol açan şey nikotin. Yani çay yaprağı içtiklerinde dopamin seviyeleri artmayacak ve sonuç olarak artık içmek istemeyecekler.'
Richardson'a göre; sigarayı bırakmak, nikotini bırakmaktan geçmiyor. Aksine, burada bırakılmak istenen, yeşil çay yaprağından ya da gazete kağıdından yapılmış da olsa; 'sigara içmek' eyleminin kendisi.
Tutulugdzija'a göre ise; girişim 2 aydır aktif durumda ve hala test edilme sürecinde. Sigarayı ilk test edenlerden geri dönüşler ise oldukça olumlu.