Yerli Otomobil Togg'un Fiyatı Ne Olacak?

Türkiye'nin 2022 yılı sonunda banttan inmesi beklenen yerli elektrikli otomobili Togg'un Bursa'nın Gemlik ilçesindeki üretim tesisinin inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Otomobille ilgili en çok merak edilen konulardan birisi de fiyatının ne olacağı.

Togg'un fiyatı ne olacak? Şirketin CEO'su M. Gürcan Karakaş, kendilerine yöneltilen 'fiyat' sorusuna ne cevap verdi? 

Ayrıntılar haberimizde.

Pazartesi günü Togg'un Gemlik'te inşaat çalışmalarının devam ettiği fabrikasında gelinen son durumla ilgili bilgiler verildi.

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş'ın paylaştığı bilgiye göre Temmuz 2022 sonunda deneme üretimlerine başlanacak. 2022 sonunda da ilk seri üretim aracı banttan inecek...

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş

Gürcan Karakaş, toplantıda yüzde 51 yerlilik oranı, temiz üretim, Marmara Bölgesi'nden istihdam gibi hedeflerindeki planların tuttuğunu, işleyişin herhangi bir problem olmadan devam ettiğini aktardı.

Yerli Otomobil Togg'da Son Durum Açıklandı! İlk Araç Banttan Ne Zaman İniyor?

Akıllardan düşmeyen o soru: Peki fiyatı?

Otomobilin teknolojik özelliklerinden ziyade Togg'un hangi fiyata satılacağı en çok merak edilen konulardan birisini oluşturuyor.

Fiyat ile ilgili şimdilik RESMİ bir rakam telaffuz edilmedi AMA... Gürcan Karakaş, fiyat ile ilgili toplantıda yöneltilen bir soruya şöyle yanıt verdi:

"Rekabetçi olacağız."

'Rekabetçi olabileceğimizi düşünüyoruz. Biz yola çıktığımız andan itibaren 2023'te pazara girdiğimizde ülkemizde en fazla satılan C segment SUV'ların elektrikli araç olmayacağını düşündüğümüzden dolayı içten yanmalı araçlardan pazar payı almamız gerektiğini bilerek her şeyi planladık. 

Dolayısıyla 'günümüzde eğer C segmentinde bir SUV'un rekabetçiliğiyle rekabet edebilir misiniz?' diye sorarsanız evet, rekabet edebiliriz.'

Aracın ortalama fiyatının "bugünkü koşullara göre 600 bin TL civarında olabileceğine" yönelik tahminler, basında yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyat ile ilgili daha önce yapmış olduğu bir açıklamada "Halkımızın inanıyorum ki cebini de rahatlıkla inşallah sıkıntıya sokmadan alabileceği otomobil noktasında olacak diye düşünüyorum" demişti.

📹 Bu arada, Togg'un Gemlik'te yapımı devam eden tesisi canlı olarak YouTube'dan izlenebiliyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Togg'un fiyatı ne kadar olacak? Yorumlarınızı paylaşabiliriniz! 👇

İlginizi çekebilecek bazı içeriklerimiz:

Diktiği Bir Fidan, Şimdi Orman! Çorak Araziyi Koca Ormana Dönüştüren Memurun 20 Yıllık Emeği Fotoğraflarda
Merakla Beklenen Kripto Para Yasası Neleri İçeriyor?
2021'in Teknoloji Skandalları

Popüler İçerikler

Kıvanç Tatlıtuğ Yok Biz Şok: Dünyanın En Yakışıklı 100 Erkeği Listesinde Türkiye'den 5 Ünlü Oyuncu Var!
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Yaptığı Ziyareti Anlattı: "Getirilen Kurabiye Haramdır Diye Yemedim"
YORUMLAR
28.12.2021

kötü bir iş demiyorum ama garibana araba lazım. segment yanlış. bu segmentteki arabayı ancak durumu iyi olan beyaz yakalı ya da yüksel memurlar alabilir. insanların ayağını yerden kesecek güvenli B sınıfı bir araba yapılsaydı daha iyi olmaz mıydı?

29.12.2021

Pazar araştırmaları Türkiye ve dünyada c segment SUV modellerin daha iyi sattığı yönünde olduğu için böyle bi karar almışlar

28.12.2021

şaka herhalde aq

28.12.2021

Araç hiçbir şekilde halkın geneline hitap edemez. Dar gelirliyi zaten saymıyorum, bedava versen bile sigortasını vergisini karşılayamayacak olan milyonlar var. orta ve üst gelir grubunda ise araç fiyatlar malum. Hali hazırda bir arabası olup onu satarak model yükseltme şansı olmayanların togg a sahip olması için yüksek gelire ihtiyacı var. ki o gelire sahip olan insanlar da o kadar parayı yeni çıkmış daha rüştünü ispat edememiş, kronik sorunları belli olmayan bir arabaya vereceklerini sanmıyorum. Belli bir grup eğer fiyatlar gerçekten makul olursa biraz da milli duygularla satın almak isteyecektir bence. Umarım hayırlısı olur..

TÜM YORUMLARI OKU (16)