🚗 Yerli Otomobil TOGG'da İlk Montaj Yapıldı: İşte Fotoğraflar

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) resmi Twitter sayfasından, tamamı yerli olma özelliği taşıyan ve Gebze'de montajı gerçekleştirilen ilk gövdenin fotoğrafları paylaşıldı.

TOGG'un resmi Twitter sayfası "Türkiye'nin Otomobili"nde (@TOGG2022) yayımlanan paylaşımda, "Tamamı ülkemizde üretilen parçalarla Gebze'de montajı yapılan ilk gövdemiz. Bizi izlemeye devam edin" ifadeleri ile fotoğraflar yer aldı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

TOGG tarafından daha önce yapılan açıklamada, Gemlik tesisindeki inşaat faaliyetlerinin tüm hızıyla ve plana göre sürdüğü belirtilerek, tesisin gelecek yılın sonuna doğru bitirilmesinin hedeflendiği duyurulmuştu.

İlk seri otomobilin 2022'nin son çeyreğinde banttan indirilmesinin hedeflendiği, başlangıçta yüzde 51 olacak yerlilik oranının 2025'te yüzde 68'e çıkacağı bildirilmişti.

TOGG, 2030'a kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üreteceğini açıklamıştı.

İşte o kareler 👇

Rakamlarla TOGG Gemlik tesisi

TOGG Gemlik Tesisi’nin üst yapı çalışmaları Yapı Merkezi tarafından Ocak 2021’de başlatıldı.

• Tesis 1,2 milyon metrekarelik alan üzerine inşa edilecek ve tam kapasiteye ulaştığında 230 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.

• 2022 yılının son çeyreğinde ilk seri otomobil banttan inecek.

• 175 bin/yıl kapasiteye ulaşıldığında 4 bin 300 kişi istihdam edilecek.

• Üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 oranında olacak.

• 2025 yılında yerlilik oranı yüzde 68’e kadar ulaşacak.

• 2030 yılına kadar ortak platformda elektrikli ve bağlantılı 5 farklı model üretilecek.

Popüler İçerikler

Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR

Daha fabrika bitmemis 2 parca metali birlestirip biz araba yapiyoruz diyorlar utanmadan..ulan secim icin cok guzel hareketler bunlar..insanlari yalanlariniza cok guzel kandiriyorsunuz..vatan haini akp

19.07.2021

Asil vatan haini sizin gibi gereksiler biraz yapici olun sabredin bidon kafalilar...

19.07.2021

Particilik yüzünden saçma sapan şeyler yazmayın.Araç Türkiye adına üretilen bir araç sonuçta adamlar dediklerini yapmazsa o zman konuşursunuz.Türkiye de her zaman yapamazsınız diyen çıkacak sonuçta.Saçma sapan yapılan işlere alkış tutup tu araba üretmek gibi kompleks bir işle dalga geçmekte tam bir ...

Ha unutmadan bu arabanin parcalarinin %50 si ithal yurt disindan gelecek uretildiginde..nasil yerli otomobil oluyor o zaman ? Arabanin yarisini burda montajla yapmak araba yapmak demek degil..motorda ithal..eee bmw.mercedes ford herseyi kendi uretirken sen otomobilin yarisini zaten yurt disindan aliyorsun parcalarini nesi yerli simdi.. Beyninizi sk..im.. ulan cok guzel kandiriyorsun be akp..milleti hayallerle kandiran baska hukumet olmamistir su dunyada..

19.07.2021

hangi parçaları ithal..

TÜM YORUMLARI OKU (46)