Yerli Aşımız Turkovac İçin Açıklama: “Artık Müjdeyi Verebiliriz!”

Ankara Şehir Hastanesi’nin başhekimliğini yapan Doçent Doktor İhsan Ateş, yerli aşımız Turkovac’la ilgili açıklamalarda bulundu. Yeni tip koronavirüs için geliştirilen aşı ile ilgili gelişmeleri şöyle ifade etti: “Faz 2 çalışmalarında aşımız hem güvenilirlik hem de etkinlik noktasında olumlu sonuçlar verdi.” Turkovac aşısıyla ilgili yapılan açıklamaların detayları nedir? Turkovac ne müjdesi verdi? İşte İhsan Ateş’in açıklamaları…

Doç. Dr. İhsan Ateş, yerli aşımız yeni tip koronavirüs karşıtı Turkovac’la ilgili yaptığı açıklamalarda, aşıyla ilgili “Şöyle bir müjde verebiliriz. Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var” şeklinde konuştu. Aşı çalışmasına gönüllü olanlar arasından kriterlere uygun olanlarla devam ettiklerini belirten Ateş, aşının delta varyantına da karşı etkinlikte olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Artık Aşıyla İlgili Müjde Verebiliriz!

Doç. Dr. İhsan Ateş, Turkovac aşısı için daha önce iki doz Sinovac aşısı yaptırmış ve üzerinden 90 gün geçmiş, Covid-19 geçirmemiş kişilere hatırlatma dozu olarak 3'üncü doz Turkovac yapılması için çalışmalara başlandığını ifade etti.

Başhekim İhsan Ateş’in yaptığı açıklamalarda vatandaşın dikkatini çeken ve önemli olan noktaları şu sözleriyle devam ettirdi:

“Şöyle bir müjde verebiliriz. Turkovac ve CoronoVac'da yaptığımız çalışmada sonuç güvenli olarak saptandı. Hem de etkinlik anlamında olumlu sonuçları var. Raporlanacak ve araştırma makalesi olarak yayınlanacak. 2-3 bin gönüllüde etkinlik tespit edildiğinde acil kullanım onayı Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) kriterlerine göre alınabilir. Turkovac sayısında da 3 bin sayısına gelip uygun olup olmadığını ilgili komisyonlar karar verecek. Şu anda gönüllülerimiz Türkiye genelinde randevu alıp aşılamaya katılabiliyorlar.”

Turkovac Kimlere Uygulanacak?

Doç. Dr. Ateş aşı hakkında verdiği bilgilerde aşıyı kimlerin olabileceğine de değindi. Gönüllülerde başlanmış olan aşılama etkinliğinin başladığını 'Gönüllümüz, gönüllülük kriterlerini taşıdığı takdirde bu aşıyı kendi seçiyor. İsteyen gönüllümüze Coronavac, isteyen gönüllümüze de Turkovac yapıyoruz. Çalışma yaklaşık 7 bin 400 kişilik bir çalışma. İki kollu, 3 bin 700 Turkovac, 3 bin 700 Coronavac gönüllüsü dahil edeceğiz. Dün itibariyle gönüllülerimizi almaya başladık. Çok fazla gönüllü başvurusu var. Şu anda gönüllüleri kriterlere göre seçmeye başladık. An itibariyle 100'ün üzerinde gönüllünün kriterlere uygun olduğunu saptadık ve şu anda aşılamaya başlamış bulunmaktayız. Faz-3 A çalışmamıza 41 merkezde başladık. Büyükşehirlerimiz Ankara, İstanbul, Adana, Gaziantep, Bursa dahil olmak üzere 41 merkezde Faz-3 A çalışmalarımızı yürüteceğiz' şeklinde belirtti.

Popüler İçerikler

ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı Euroleague'de Üst Üste İkinci Kez Şampiyonluğa Ulaştı!
Aslan Videosuna Rakip Çıktı: İstanbul'da “Allah-u Ekber” Diyen Karga