Yerleşme Kanaması (İmplantasyon) Nedir, Ne Zaman Olur? Yerleşme Kanaması Belirtileri Nelerdir?

Tıp dilinde implantasyon, halk arasında ise yerleşme kanaması veya üstüne görme olarak bilinmektedir ve hamileliğin en erken belirtilerinden biridir. Peki, yerleşme kanaması nedir, ne zaman olur? Yerleşme kanaması belirtileri nelerdir? Merak edilen tüm detayları haberimizde sizler için derledik...

Yerleşme kanaması anne adaylarının en çok merak ettiği konulardan biridir ve bu durum bazen endişe verici olabilir. Yerleşme kanaması, regl döneminden 2-5 gün önce başlayan, leke tarzında, pembe ya da kahverengi kanamalara denir. Peki, yerleşme kanaması ne zaman görülür, belirtileri nelerdir? Yerleşme kanaması hakkında merak edilen her şey haberimizde...

Yerleşme Kanaması (İmplantasyon) Nedir, Ne Zaman Görülür?

Tıp dilinde implatasyon, halk arasında bilinen adıyla üstüne görme ya da yerleşme kanaması, hamileliğin erken döneminde, blastosist adı verilen ve hızla bölünen hücrelerin bir kümesinin fallop tüpünden aşağı inip uterusun derinliklerine sıçradığı zaman penceresidir. Yerleşme kanaması döllenmeden yaklaşık 8 ila 9 gün sonra ortaya çıkar, ancak 6 gün kadar erken ve yumurtlamadan 12 gün sonra da olabilir.

Yerleşme Kanaması Nasıl Oluşur?

Çoğunlukla regl dönemindeki kanama ile de karıştırılan yerleşme kanaması, çamaşır üzerindeki yapısı ve rengi yönüyle ayrışabilir. Yerleşme kanaması hafif pembemsi ve az miktarlıdır. Regl dönemindeki kanamadan farkı ilişki sonrasındaki 10 ve 14. günler arasında oluşur. İlk üç ay içerisinde meydana gelen yerleşme kanamalarını bazı anne adayları, düşük kanaması ile karıştırarak büyük bir korkuya kapılabiliyor. Halbuki bebek bu esnada rahminize yerleşmeye çalışıyordur. Oluşan hareketlilikten sonra da ortaya hafif lekelenmeler ya da kanamalar çıkabilir.

Yerleşme Kanaması İle Regl Kanaması Nasıl Ayırt Edilir?

Yerleşme kanamasının rengi soluk pembe ya da soluk kahverengi iken regl kanaması daha canlı kırmızı bir kan rengindedir.

Renk: İster ağır ister hafif olsun, çoğu kadın döneminin rengine aşinadır (genellikle parlak ila koyu kırmızı). Ancak implantasyon kanaması tipik olarak açık pembe ila koyu kahverengidir (pas renkli).

Pıhtılaşma: Bazı kadınlar adetlerinde çok fazla pıhtılaşma yaşar, bazıları ise hiç görmez. İmplantasyon kanaması pıhtı oluşturmamalı.

Zaman uzunluğu: Kadınların adet dönemlerinin süreleri yaklaşık 3 ila 7 gün arasında değişebilir. Doğum kontrolünde olmayan kadınlarda daha uzun süre kanama görülebilir, doğum kontrolündeki kadınlarda ise genellikle süre daha kısadır veya hiç kanama olmaz. Yerleşme kanaması birkaç saat ila 3 tam gün arasında sürmelidir.

Miktar: Yerleşme kanaması koyu kıvamlı ve akıntı gibi iken regl kanaması akışkandır.

Gebelikte Mide Bulantısı ve Kusmaya Ne İyi Gelir?
Gebelik Kesesi Nedir? Gebelik Kesesi Ne Zaman Görülür?

Popüler İçerikler

Tolunay Kafkas, "El Sıkmama" Olayına Müdahil Oldu: Hedefinde Volkan Demirel Var
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
Sosyal Medyada Süren Öğretmenlik Tartışması: Az Çalışıp Çok mu Maaş Alıyorlar?