Yer - Yön Bulmak Konusunda Sıkıntı Çekenlere En Kullanışlı Toplu Taşıma ve Navigasyon Uygulamaları!

Bazılarımız, arabayla ya da yaya olabilir, yer ve yön bulmak konusunda inanılmaz sorun yaşıyor olabiliyoruz. Yalnız seyahat etmeyi seviyorsak ilk kez gittiğimiz yerlerde yol bulmak ve mekan aramak çok zor olabiliyor. Ya da otobüs ve metro gibi toplu taşımalardan hangisine binmeliyiz, bilemiyoruz. 

Tüm bu sorunlarınıza çözüm olacak şey akıllı telefonlarınıza indirebileceğiniz navigasyon uygulamalarıdır. Ancak bunlardan hangisi doğru bilgi veriyor, diyorsanız sizler için en iyi navigasyon uygulamalarını derledik. Bu uygulamalar yer yön bulurken inanılmaz kolaylık sağlayacak ve asla kaybolmanıza izin vermeyecek. Üstelik kullanımları da oldukça pratik! İster arabada giderken araç içi telefon tutucunuzda, ister yürürken sesli uygulama özelliği ile dinleyerek, ister otururken hızlıca gideceğiniz yeri bulabilirsiniz.

Haydi birlikte bu uygulamalara bir bakalım!

20. Mobiett

Mobiett, İETT’nin resmi cep telefonu uygulamasıdır. Gitmek istediğiniz yere ulaşmak için hangi otobüse binmeniz gerekiyor ya da ulaşmak için hangi güzergahları tercih edebilirsiniz gibi bilgilere bu uygulama ile ulaşabilirsiniz.

19. İstanbul Ulaşım

İstanbul Ulaşım, uygulaması ile otobüs sefer saatlerini, deniz ulaşımında tercih etmeniz gereken hatları ve yakınınızdaki İETT duraklarını görebilirsiniz.

18. Moovit

Dünya genelinde hizmet veren ve bin 400’ün üzerinde şehirde kullanılabilen Moovit uygulaması oldukça kullanışlı toplu taşıma uygulamalarından bir tanesidir. Türkiye’de Kayseri, İzmir, Ankara, Antalya, Düzce, Bursa ve İstanbul’da kullanılabilir. Uygulamayı indirdikten sonra gerçek zamanlı varış bilgilerini, hat ve güzergah değişikliklerini, bir yerden bir yere nasıl gidileceği ile ilgili bilgilere kolayca erişebilirsiniz.

17. Trafi

Trafi uygulaması, Moovit benzeri bir toplu taşıma uygulamasıdır. Ülkemizde İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa’da hizmet vermeye devam ediyor. Otobüs saatleri, bir yerden bir yere giderken tercih edilebilecek alternatif güzergahlar ve diğer seferler hakkında gerçek zamanlı bilgiler edinebiliyorsunuz.

16. Linebee

Moovit ile Trafi yabancı uygulamalardan ilham alarak ortaya çıkan Linebee yerli bir uygulamadır. Linebee otobüs, metro, tramvay, metrobüs ve vapur gibi toplu taşımalar hakkında gerçek zamanlı bilgi veriyor. Uygulama ilk sunulduğunda yalnızca İstanbul içi hizmet vermekteydi, daha sonra İzmir gibi diğer büyük şehirlerde de hizmet vermeye başladı. Uygulamanın yalnızca Android sürümü mevcuttur.

15. Citymapper

Citymapper uygulaması Avrupa, Amerika, Asya ve hatta Avustralya’nın farklı şehirlerinde hizmet veren bir toplu taşıma uygulamasıdır. Ülkemizde ise İstanbul ile ilgili otobüs, metro, metrobüs, tramvay, Marmaray ve deniz ulaşımı saatlerini bu uygulama ile öğrenebilirsiniz. Citymapper, metro ve metrobüs ulaşım ağı haritası için de çevrimdışı hizmet sunuyor. Böylece metro istasyonlarında ya da çekmeyen diğer bölgelerde yer ve yön bilgisine erişebiliyorsunuz.

14. Embark

Global anlamda hizmet veren Embark uygulaması, şu anda dünyanın 160'tan fazla şehrindeki toplu taşıma sistemlerini gerçek zamanlı olarak takip etmenize yardımcı oluyor. Bu uygulamayı indirdikten sonra hemen kendi şehriniz için verilere erişebiliyorsunuz. Uygulama Apple Watch desteğine sahip ancak Türkçe dil seçeneği ne yazık ki yok.

13. Google Maps

Google Maps, her birimizin akıllı telefonunda mutlaka indirdiği bir uygulamadır. Bu uygulama daha çok yön bulma konusunda kullanılıyor olsa da toplu taşıma bilgilerini de içerdiğini hatırlatmak isteriz. Kullanışı oldukça kolay ve dünya üzerindeki tüm şehirler için kullanabileceğiniz bir veri tabanına sahiptir.

12. Here WeGo

Çevrim dışı kullanabilme özelliği ile yol bilgisini en doğru ve güvenilir alabileceğiniz uygulama Here WeGo uygulamasıdır. Uygulama ücretsiz bir şekilde indirilebilir ve kullanımı da pratiktir.

11. Sygic

Sygic, çevrim dışı kullanılabilen ve içerisinde yer yön bilgisinin yanı sıra güvenlik kameralarını da görebileceğiniz bir navigasyon uygulamasıdır. Uygulama ücretsiz olarak indirilebilir olmasına rağmen içeriğindeki diğer özellikler için para ödemeniz gerekir. Örneğin uygulamayı ses ile aktive etmek, hız limitleri, şerit yardımı, daha hızlı trafik önerileri gibi ek özellikler paralıdır.

10. Yandex Navigasyon

Türkiye haritasında en iyi yön bilgisi veren navigasyon uygulaması hangisidir, derseniz birçok kişi Yandex'i önerecektir. Yandex haritalarda görünmeyen birçok sokak ya da mahalleyi veri sistemine eklemiştir. Ücretsiz olarak kullanabileceğiniz Yandex Navigasyon, en doğru yol bilgisi için değerlendirilebilir.

9. Navigon Navigasyon

Navigon Navigasyon oldukça sade bir ara yüze sahip ve kullanımı oldukça rahat bir navigasyon uygulamasıdır. Uygulama ücretlidir, ayrıca her bir şehir ya da bölge için ayrı ödeme seçenekleri sunar.

8. CoPilot

CoPilot, rotaları hesaplayan ve Türkiye dahil çeşitli ülkelerin haritalarında önemli yerleri gösteren bir GPS navigasyon uygulamasıdır. İçerisinde satın alımlar sunduğu için diğerlerinden farklı bir uygulama içeriği yansıtmaktadır. Kişisel ihtiyaçlarınıza göre uygulamayı premium hizmetlere yükseltebilirsiniz.

7. Maps.Me

Maps.Me uygulaması yer-yön bulmak amacının yanı sıra özel bir mekan, cafe ya da restoran arayışında da sizlere yardımcı olabiliyor. Bulunduğunuz bölgedeki eğlenceli yerleri bir de ona sorun, deriz!

6. Waze

Waze, navigasyon uygulaması olmasının yanı sıra bir tür sosyal GPS ve trafik uygulamasıdır. Kullanıcısına yolda yapılan çalışmaları ya da polisleri uygulamaya bildirir. Çevrim dışı kullanım özelliği yoktur.

5. MapFactor

MapFactor, kullanıcıların severek kullandığı bir diğer pratik navigasyon uygulamasıdır. OpenStreetMaps özelliği ile çevrim dışı, yani internetin olmadığı yerlerde kullanılabilir. Sesli uygulama özelliği ile sizi yönlendirir ve bilgilendirmelerde bulunabilir.

4. Maps & Navigation

Maps & Navigation araç kullananlardan daha çok bisiklet kullanan kullanıcıların çok sevdiği bir uygulamadır. Çünkü harita sisteminde bulunduğunuz bölgedeki bisiklet yollarını da göstermektedir. Ayrıca uygulama çevrim dışı da kullanılabilir.

3. iGO Navigation

iGO Navigation, kullanıcıların güvenini kazanmış bir diğer yer ve yön bulma uygulamasıdır. Harita sistemi oldukça gelişmiş ve sadedir. Böylece kullanışı oldukça kolaydır. iGO navigasyonda çevrimdışı da hizmet verir. Bu da internetin olmadığı ya da çekmediği yerlerde konfor sağlar. Ayrıca harita sisteminde kafe, market gibi diğer yerler yoktur. Bu nedenle uygulamayı pratik bir şekilde kullanabilirsiniz.

2. Apple Harita

Apple'ın harita uygulaması yer ve yön bulma konusunda başarılı uygulamalardan bir tanesidir. Farklı ülkelerde de kullanılabilen, yalnızca Türkiye ile sınırlı olmayan harita sistemi anlaşılır bir dizayna sahip. Ayrıca gerçek zamanlı olarak çalışması ve güncellemeler ile doğru bilgi verme olasılığı yüksek uygulamalardandır.

1. TomTom Go Mobile

Uzun yıllardır güvenle kullanılan TomTom uygulaması özellikle araç kullananlar için oldukça pratik bir uygulamadır. Uygulama çevrimdışı hizmet verme özelliği ile internetin olmadığı ya da çekmediği yerlerde de rahatlıkla yönünüzü bulabilirsiniz.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Google Chrome Kullanıcıları Dikkat! Bu Güncellemeyi Acil Olarak Yapmalısınız
En Uygun Fiyatlı Akıllı Telefon Redmi A1 Resmen Tanıtıldı: Fiyatı ve Özellikleri
Yerçekimsiz Ortamda Kalp Masajı Nasıl Yapılır? Uluslararası Uzay İstasyonu Astronotu Twitter'da Paylaştı
Instagram Pornhub Hesabını Kapattı! Nedenleri İse Oldukça Karışık

Popüler İçerikler

Icardi'nin A Milli Takım Forması Giymesi İçin CİMER'e Başvuruda Bulunuldu!
Zoru Başardık: Karadağ'a Üç Puan Hediye Eden Milli Takım'a Gelen Tepkiler
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"