Peşin, depolama koşulları sağlıklı olmadığında üründe çok fazla kayıp yaşandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
'Hedeflerimizden biri de ucuz maliyetle depolamak. Depoladığımız ürünlerin kalitesini ve saklama süresini daha uzun dönemlere yayarak daha karlı satışlar yapmayı sağlamak istiyoruz. Depolar 2 yıl içerisinde oyma işlemleri biterek ürün koyulabilecek hale gelecek. Türkiye'nin en büyük yer altı depolama tesisini yapıyoruz. Aynı anda 48 bin ton kapasiteli depolayabilecek başka yer altı deposu yok. Mekanik iklimlendirme ve havalandırma tesisi kurulması halinde ise aynı yerde 100 bin ton ürünü depolayabileceğiz.'
Deponun, Aktaş Lojistik Köyü ve otoban çıkışında olması dolayısıyla çevre illere de hizmet vereceğini aktaran Peşin, yörede üretilen patatesin yanı sıra Akdeniz bölgesinde yetiştirilen narenciye ürünlerini de depolamayı hedeflediklerini belirtti.
Deponun yapımında görev alan teknik personel Ramazan Kurugöl ise Niğde'nin yer altı deposu için gerekli şartlara sahip olduğunu dile getirerek, ' Depo olması için iki şart gerekli. İlk şartımız kaliteli tüf yapısı, ikincisi ise rakım. Niğde bu iki şartı da barındırıyor. Güzel birproje olacak' dedi.
AA