Yenilebilir Jelatinsi Yapısıyla Bu Fütürist Su Şişesi Sizi Şaşkına Çevirecek

Gelecekte susuzluğunuzu, içerken çatır çutur ses çıkaran su şişesi ile değil uzay mekiğinden kopmuş gelmiş gibi duran jelatinsi yenilebilir su damlasıyla gidermeyi tercih edebilirsiniz.

Ya da Londra'daki Skipping Rocks Laboratuvarı'ndakiler böyle düşünüyor. Masaya konulan suyu farklı bir şekle sokan, yosuna dayalı bir jelden oluşan bir yöntem geliştirdiler. İnsanlar bu 'kımıl kımıl' damlaları, ısırarak ve içindeki sıvıyı emerek tüketiyor. (Heimlich manevrasını bilen bir arkadaşı yakınlarda tutmak önerimizdir.)

Bu küreler, belki de içen insanların küreyi patlattığında ve suyu üzerine döktüğünde çıkan sesten esinlenerek, Ooho! ismini almış, buyrunuz videosu:

Su içtiğimizde plastik şişesini atıyoruz ve bu şişelerin %80'i geri dönüştürülmüyor. Ooho!  gastronomik bir terim olan küreselleştirme (sphereification) kullanarak yapılıyor, suyu çift jelatin kattan oluşan bir zar kapsıyor. Kahverengi yosundan alınmış sodyum aljinat (E-401) ile kalsiyum klorür'ü (E-509) suyun dış yüzünü oluşturmak için jelleştirmekten oluşuyor. Sonuçta ise, elimizde basit, ucuz, dayanıklı, hijyenik, geri dönüştürülebilir ve hatta yenilebilir bir şey oluyor. Ooho! insanların kendi mutfaklarında yapabilecekleri, istedikleri değişiklikleri ve yenilikleri getirebilecekleri bir 'tarif'e sahip.

Bunları evde hazırlamanın, şişe üretiminin fosil yakıt kullanma veya karbon salımı sürecini içermediği için çevreye de yararı çok. Bir denizanası ziyafeti çeken deniz kaplumbağası gibi görünmeyi umursamayacak biriyseniz, aljinatınızı ve kalsiyum tuzunuzu kapın, titreşen ve susuzluk gideren kürelerinize kavuşun.

Popüler İçerikler

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler