Yenidoğan Çetesinin Lideri Fırat Sarı’nın İlk İfadesi: “Suçlamaları Kabul Etmiyorum”

Türkiye’nin konuştuğu “Yenidoğan Çetesi”nin lideri olmakla suçlanan Doktor Fırat Sarı’nın emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. 12 bebeğin ölümü ile suçlanan Fırat Sarı, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Sarı ayrıca dinleme tapelerine rağmen hiçbir hemşireye emir vermediğini de iddia etti.

Yenidoğan Çetesinin liderlerinden olan doktor Fırat Sarı’nın verdiği ifade ortaya çıktı.

Reyap Hastanesi çalışanı ve Medisense şirketinin sahibi örgüt lideri Doktor Fırat Sarı ifadesinde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istemediğini söyleyerek, "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldum. Tıp fakültesinde okuduğum zaman PKK örgüt üyeliğinden hüküm giyerek 5 yıl civarı cezaevinde yattım. Cezaevinden sonra okuluma tekrar dönerek okulumu bitirerek mezun oldum. Zorunlu hizmet süremi Bingöl Kiğı ilçesinde 3 yıl yaptıktan sonra İstanbul ilinde farklı farklı hastanelerde çalıştım. Medisense Sağlık Hizmetlerini yaklaşık 7-8 yıl önce kurdum. Yüzde 100 hisseli sahibiyim. Geçimimi doktorluk mesleğimi yaparak kazanıyorum" dedi.

Fırat Sarı kendisi hakkında suçlamalar hakkında ise, "Yenidoğan yoğun bakımında yetersiz sayıda hemşire çalıştırılması, bakımsızlıktan bebeklerin 'eks olması', dış nöbetçi hemşire görevlendirilmesi, hastanenin başka biriminde çalışırken yoğun bakımda görev alınıyor gibi liste düzenlenmesi olaylarının hiçbiri doğru değildir. İddia edildiği gibi bakımsızlıktan 'eks olan' bebek yoktur. Normalde yoğun bakımda 4 bebeğe 1 hemşire bakmalıdır. Tam zamanlı olarak bir doktor çalışmalıdır. Tam zamanlı doktor da benimdir. Her şey prosedüre uygundur" ifadelerini kullandı.

Fırat Sarı hesap hareketleri incelendiğinde gelen paralar hakkında ise, "Şirketim ve tarafımdan gönderilen paralar daha önce de açıkladığım gibi danışmanlık verdiğim hastanede çalışanlara gönderilen motivasyon amaçlı paralardır" dedi.

Sarı ifadesinde, "Benim hastanelerde çalışan doktor, hemşire veya herhangi bir sağlık çalışanına talimat vermem söz konusu değildir. Ben hiç kimseye entübe olmayan bir bebeği entübe gibi gösterilmesini, 1. Düzeyde olan bir bebeğin 2. veya 3. Düzeyde gösterilmesini, uygulanmayan tedavileri uygulandı gibi gösterilmesi gerektiğini, hastane muhasebeleri dahil kimseye söylemedim. Yine konuşma içeriklerinde çok sık geçen curosoft veya başka bir ilacın saklanması, hastaneden dışarı çıkarılması, dışarı satılması veya hastaya uygulandı gibi gösterilip uygulanmaması gibi bir talimat vermedim" şeklinde konuştu.

Popüler İçerikler

Kaybolduktan 18 Gün Sonra Cansız Bedeni Bulunan Rojin’in Ölüm Sebebi Belli Oldu
Ölüm Haberiyle Hepimizi Şoke Eden Avrupa Yakası'nın Kubilay'ını İlk Kez Bu Sahne ile Tanımıştık!
Mustafa Destici'den 750 TL'lik Kredi Kartı Vergisine Destek: "Vermezsen Sonun Suriye Gibi Olur"
YORUMLAR
18.10.2024

12 yıldır Yoğun bakım hemşiresiyim 1 aylık hastamda oldu ve 100 yaşında hastamda oldu iki yaş grubunada bebek gibi bakmaya çalıştık vefat edenide oldu yürüyüp kalkıp gideni de İkisinede göz yaşı döktük ya sevinçten ya üzüntüden Siz insanlıktan nasibini almamış yaratıklar siz vicdanı kurumuş gözü dönmüş caniler bunu nasıl yapabildiniz benim aklım beynim almıyor gerçekten almıyor

18.10.2024

Çocuklarımızın eğitim seçimlerini yapmalarında yol gösterirken "şu işi yap, daha çok kazan" telkini yüzünden. İyi bir mimar ol, dünyaya güzel bir miras bırak diyemedik, doktor ol hayat kurtar diyemedik. Açgözlülükle paraya odaklanan ruhsuz insanlar yetiştirdik. Ahlakı cüzdanıyla senkronize olmayan insanlar..

18.10.2024

Yenidoğan bebekleri öldüren” çetenin lideri Dr. Fırat Sarı'nın 1998'de PKK üyeliğinden 12 yıl kesinleşmiş cezaya çarptırıldığı, 2003'te “Topluma Kazandırma Yasasıyla” cezasının 2 yıla indirildiği ve daha sonra doktorluğa geri döndüğü ortaya çıkmış bunun Türkiye'nin suç oranının %74ünü bu kesim oluşturuyor

18.10.2024

Bu şahıs sözde doktor olup içinde beslediği pis ideallerilleriyle binlerce kişiye sirayet etmiş ve üzerine 10 larca bebeğin ölümüne keyifle müdahil olmuş. Bu şahısa doktorluk yapma yolunu açan adalet sistemimiz veya onun kirli dinamikleri her kimlerse mutlaka temizlenmeli..

18.10.2024

Tam bir aymazlık, bu adama doktorluk yapabilir izni veren tüm kurumlar, bu caniye yardım eden tüm personel de ennaz bu cani kadar canidir....vahşi kapitalizm bile bu kadar vahşi olamadı !

TÜM YORUMLARI OKU (12)