Yenidoğan Çetesi’nden Sonra Yeni Skandal: Diyaliz Çetesi!

Türkiye’nin gündemindeki yenidoğan çetesi skandalından sonra şimdi de ‘diyaliz çetesi’ ortaya çıktı. Gazeteci Fatih Ergin, benzer şebekenin aynı çarkı yaşlılar üzerinden işlettiğini belirterek tüm detayları SÖZCÜ TV’de anlattı.

İştem detaylar…

Türkiye, İstanbul'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çetenin faaliyetlerini konuşuyor.

Skandalın ardı arkası kesilmezken şimdi de İstanbul’daki ‘diyaliz çetesi’ gündeme geldi.

Gazeteci Fatih Ergin, SÖZCÜ TV’de katıldığı programda yatağa bağımlı hastaların usulsüz bir şekilde diyaliz ünitesi olan özel hastanelere sevk edildiğini anlattı.

Sevk edilen özel hastanede hastanın hikayesine ve epikriz raporuna bakılmadığını belirten Ergin, bazı hastaların dosyalarına diyalize bağlanmadığı halde “diyalize bağlandı” yazıldığını belirtti.

Ergin, hasta yakınlarının e-Nabız’daki detayları görmesi kısıtlanırken özellikle hedefin yaşlı hastalar olduğunu ifade etti.

Cüneyt Özdemir’den Yenidoğan Çetesi Hakkında Açıklama: “Yaşlılar İçin de Benzer Yöntemler Kullanılmış”
Yenidoğan Çetesi Skandalı Mağdurlarından Olan Bir Babanın Hikayesi Gözyaşlarına Boğdu
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, CNN Türk Yayınında Yenidoğan Çetesi'ni Anlattı

Popüler İçerikler

Yeşim Salkım, Vural Çelik'in Ölümünün Ardından İğneyi Televizyon Sektörüne Batırdı!
Kadın Öğretmenlere Kıyafet Eğitimine Tepkiler Büyüyor: "Disiplin Soruşturmaları Artabilir"
Farah Zeynep Abdullah'ın Halkın Neden Ünlülerden Medet Umduğuna Dair Acı Konuşması MAM'da Alkış Topladı!
YORUMLAR
20.10.2024

Her köşeyi çeteler tutmuş, vahşi batı Teksas olmuşuz,yuh

20.10.2024

aynen bu kaçıncı sağlıkçı çetesi. Bi kaç ay önce de Sgk'nın verdiği kanser ilaçlarını sahteleri ile değiştirip satan çete yakalanmıştı. Gene doktor, hemşire, teknisyen vs hepsi vardı mensup olarak.

20.10.2024

Ah S.Soylu ahhh...

Sadece soylu mu tepeden tırnağa hepsi hatta ne olursa olsun destekleyenlerle birlikte hepsi bu organize bir kötülük.

20.10.2024

hepimiz ücretlerde kredi kartı kullanmayıp vergi kaçırdıklarını biliyoruz. hepimiz saçma sapan şeyler öne sürüp gereksiz testler yaptıklarını ücreti artırma adına biliyoruz. o anki duygularımızı kullanıp yüksek ücretlerle cebimizden paraları çaldıklarını biliyoruz. diğer hastanelere gereksiz ameliyat anjiyo gibi cerrahi müdahalelere gereksiz olmasına rağmen yönlendirildiğimizi biliyoruz . Bizim bildiklerimizi neden devletin yetkili kurumları bilmiyor hiç mi işleri düşmüyor .

20.10.2024

iyi en azından gereksiz testlerle fatura yükseltiyorlar. Bi nevi kaktırmasyon check-up. Ben gecen pazar Medicana Kadıköy Acil'e gittim kol ağrısından dolayı. Doktoru 1 saniye gördüm, hiç bişey yapılmadı sorulmadı, ağrı kesici iğne oldum sadece. 1800 tl ödedim. Neye ödedim ben bu parayı sonra sorgulamaya başladım. Güya Acil Servisler ücretsiz bide.

TÜM YORUMLARI OKU (12)