Yeni Yıla Yaklaşmışken: 2022 Yılının En İyi 10 Oyunu

Oyun dünyası için 2022 yılı oldukça hareketli geçti. Activision Blizzard'ın 69 milyar dolara Microsoft'a satılması, Electronic Arts'ın FIFA ile olan lisans ortaklığından çekilmesi, Uncharted başta olmak üzere bir sürü film uyarlaması derken Ocak ayından itibaren durmayan bir tempo vardı. 

Tüm bu hareketliliğin içinde bize yeni şeyler sunan ve beğenimizi kazanan bir sürü oyun da karşımıza çıktı. Hazır Aralık ayı gelmiş herkes yeni yılı beklerken, gelin 2022 yılının en iyi video oyunlarına bir bakalım.

10. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Çocukluğumuzun kahramanlarını, 2 boyutlu ve şirin pikseller ile oynama fırsatını Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredders's Revenge ile bulduk. Başarılı müzikleri ve orijinal seslendirme kadrosu ile leonardo, Donatello, Raphael, April O'Neil ya da Splinter Usta'dan birini seçerek hem tek başınıza hem de arkadaşlarınızla kötülere karşı amansız mücadeleye girebilirsiniz. Oyunun belki en can sıkıcı kısmı her şeyin çok hızlı olup bitmesi. Ancak her karakterin kendi tarzı ve becerileri oyunu tekrar oynanabilir kılıyor. New York'un kanalizasyon ve sokaklarında Dimension X'e kadar serinin bilindik düşmanlarına karşı savaşırken pizza dilimleri ile sağlığınızı da korumayı unutmayın.

9. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

LEGO'nun oyun serileri, ele aldıkları konuyu daha eğlenceli yapan oyunlar. Gerek karakterlerin sevimli görünümü gerek diyalogları ile en kült yapımları bile yeni nesile tanıtma ve sevdirmeyi başarıyor. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga ile de önceki Star Wars oyunlarından daha başarılı bir yapım ortaya çıkarmayı başarmışlar.

8. Resident Evil Village: Shadows of Rose

Bir DLC'yi çıkan en iyi oyunlar listesine almak biraz asbürd gelebilir ancak Shadows of Rose DLC'si sadece bir eklenti değil. Resident Evil Village çıktığı zaman hayli beğeni gören bir oyundu. Bu yıl çıkan Shadows of Rose eklentisi ise oyuna farklı bir hikaye ve serinin eski kişiliğine dönüşü sağlıyor. Resident Evil: Biohazard'ın Winters hikayesinin devamı olarak Village'ın bölgesinde geçiyor. Ethan'ın kızı Rose Winters olarak, Village'dan 16 yıl sonrasını anlatan hikaye ve serinin önceki oyunlarında gördüğümüz üçüncü şahıs bakış açısı listeye girmeye yeterli.

7. Sifu

Tanıtımından beri ilgi ile beklenen Sifu, dövüş sanatları ustası babanızın intikamı için savaşan bir çocuk ile başlıyor. Ancak her dövüş ve her kaybedişin bir riski var. Her öldüğünüzde daha yaşlanarak tekrar oyuna başlıyorsunuz. Yaşın verdiği tecrübe ile daha sert vuruyor ama daha sert düşüyorsunuz. Yani saldırı kuvvetiniz artsa da can seviyeniz düşüyor. Bu da oyun dünyasına yeni bir 'büyük risk büyük ödül' yaklaşımı katıyor. Sizi doğaçlamaya iten oyun stili ve çekiçi görsel yaklaşımı ile Sifu senenin yeniliklerinden biri.

6. The Last of Us Part 1

Bildiğiniz ve sevdiğiniz The Last of Us hikayesinin Playstation 5'te yeniden yapılandırması olarak senenin ilgi çekici olaylarından biri bu oldu. Genelde yeni nesil konsollara geçerken eski oyunları kullanmak alışılmış bir yöntem ancak oyunun yapısını parça parça ayırıp Playstation 5 özellikleri ile birleştirerek ortaya eser çıkarmak başka bir iş. Ocak ayında gelecek olan HBO uyarlaması için de The Last of Us Part 1 güzel bir hazırlık.

5. Stray

Piyasaya çıktı ve meteor etkisi yarattı. Stray ilk başta oynanışı, görsel şirinliği ve kedi oluşun farklılığı ile yayıncılar ve oyuncular tarafından ilgi görmüştü. Ancak hikayesi ve yarattığı dünya ile ilginin derinleşmesini de sağladı. Zaten kedi olmak ve kedilik yapmak eğlenceliyken; yarattığı siberpunk evren, her bulmacanın sonunda büyük resmi biraz biraz göstermesi ile tüm övgüyü ve ilgiyi hak etti.

4. Elden Ring

Dark Souls'tan Hidetaka Miyazaki ve George R.R. Martin fantezisinin iş birliği olarak bomba gibi bir oyun, Elden Ring. Derin yapısının sunduğu ana ve yan görevler ve Dark Souls gibi zorlu ve ödüllendirici dövüş yapısı ile oynaması eğlenceli ve bağımlı yapan yapıt, 2022 senesinin en iyi oyunları içinde.

3. The Quarry

Daha önceden de ele aldığımız The Quarry için, Until Dawn'ın halefi demiştik ve cidden de bu tanımın altını dolduruyor. Başarılı kadrosu, hikayesi ile 80'lerin korku filmlerine göz kırpıyor.

2. Horizon: Forbidden West

Horizon: Zero Dawn'ın devamı olarak Forbidden West, seriyi oldukça büyütüyor. Daha geniş bir arazide daha fazla yan görev, iyi bir ana hikaye ve yapılabilecek iki kat fazla yükseltme. Batı Amerika'da kıyamet sonrası dünyada kahramanımız Alloy, hikayesinin ve dünyasının içinde anlaşılması gereken bir alegori de anlatıyor. Ayrıca Playstation 5'in tüm gücünü de gözler önüne seriyor.

1. God of War: Ragnarok

Metrolarda, reklam panolarında yani her yerde karşımıza çıktı God of War: Ragnarok. Seri zaten şimdiye kadar içinde bulunduğu tüm mitolojileri alt üst eden bir anlatım ve hikayeyle karşımıza çıktı ve Ragnarok'a gelindiğinde de daha azını bekleyemezdik. Kratos ve Atreus ile 9 diyar boyunca İskandinav mitolojisinden yaratıklar ve tanrılarla karşılaştığımız oldukça duygusal bir destan olarak God of War: Ragnarok senenin en iyi oyunu.

İlginizi Çekebilir

CD Projekt Red Bombayı Patlattı: Witcher Remake Açık Dünya Olacak
Gerçek Sanıp İzlediler: 40 Bin Kişi Dünya Kupası Maçı Yerine Futbol Oyununu Seyretti
2022 Yılında Oynanabilecek Birbirinden Güzel 11 RPG Oyunu!

Popüler İçerikler

Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
YORUMLAR
08.12.2022

Modern Warfare 2 olmasını beklerdim. Son yılların en iyi fps deneyimiydi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ