Yeni Yıl Bahane Hayat Şahane! 2020'ye Girerken Mutlaka Vermen Gereken 12 Karar

Yeni yıl bazı insanlar için bir başlangıç bahanesi olabilir. Bu fırsatı kaçırmayın ve kendiniz için gereken kararları alın.

Çoğu zaman, kararlar yeni yılda ilk birkaç haftadan sonra biter, çünkü bunlar basitçe sürdürülebilir değildir. Yeni yılınızın kararlarını bir yaşam tarzı değişikliği olarak düşünün ve kendiniz için en iyi olduğuna emin olun.

1. Tüm yıl boyunca bağlı kalabileceğiniz bir plan.

“Her şeyi Ocak ayında yapmak için planlamayın ve 'Daha fazla çalışmaya başlayacağım.' gibi tehlikeli davranışlar seçmeyin. Bunun yerine, yıl boyunca aşamalar halinde bir plan oluşturun ve gerektiğinde davranışlar ekleyin. Görevlerinizi unutmamak için şimdiden hatırlatıcı oluşturun.

2. Severek yapacağın egzersiz, bir spor.

Egzersizi eğlenceli hale getirmeye çalışın, böylece isteyerek yaparsınız. Öncelikle şunu kabullenin: Vücudunuzu hareket ettirmek zorundasınız. Bu yüzden neyi sevebileceğinize karar verin ve yeni yılı bir başlangıç noktası olarak kullanın, spor yapmaya başlayın!

3. Yemekten hoşlandığın sağlıklı yiyecekler.

Hoşunuza giden şeyleri kesmek yerine, beslenmenize eklemekten hoşlandığınız sağlıklı yiyecekleri bulun. Örneğin, her sabah kahvaltınıza bir avuç çilek ekleyin. Antioksidanların sağlık açısından birçok faydası vardır. Bir şeyleri kesmek yerine, zevkli olanı bir başkasıyla değiştirin.

4. Ne yapıyorsun, ne yaşıyorsun, en önemlisi ne istiyorsun?

Davranışımızdaki farkındalık, hedeflerimize ulaşmamıza yardım etmede bir yol gösterici olacaktır. Örneğin dikkatli yemek, bizi otomatik olarak sağlığa teşvik eden yiyeceklere yöneltir. her ısırığın tadına varmak, yeme hızımızı yavaşlatır ve porsiyon boyutunu küçültür.

5. Daha fazla su içmeni sağlayacak bir program.

Bakterilerin idrar yollarının yıkanmasına yardımcı olur ve ayrıca taş oluşumunu önler. Bu yıl sağlığınıza büyük katkı yapmak için su içmeye başlayın. Size su içmeniz gerektiğini hatırlatan şeyin ne olduğuna karar verin. Bir kişiden yardım isteyebilir ya da telefonunuza hatırlatıcı uygulamalar indirebilirsiniz.

6. Beslenme düzeni, özellikle de kırmızı et tükettiğin gün sayısı.

Kırmızı ette bulunan yağ ve etteki bazı kanser vakalarını artıran kimyasallar, kırmızı eti bu yıl daha az tüketmeniz için yeterli. Haftada iki günden fazla kırmızı et yememeye çalışın ve daha fazla balık ve sebze tüketin.

7. Stresinizi azaltacak durumların ne olduğuna karar ver ve bunları uygula.

Stres, beyninizde, vücudunuzdaki her organa zarar veren ve bağışıklık sisteminize zarar veren kimyasal maddeler üretir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için stres seviyenizi düşük tutun. Bu çok zor diyeceksiniz biliyoruz ama egzersiz, stres seviyenizi düşürmenizde size yardımcı olabilir.

8. Mide ya da alerji ile ilgili rahatsızlıkların varsa bu durumu daha fazla göz ardı etme ve rahatsızlığa neyin sebep olduğunu bul.

Gıda hassasiyetlerinin genellikle sindirim problemleriyle (şişkinlik, iltihaplanma, uyuşukluk gibi) sınırlıdır ve belirtiler her zaman ortaya çıkmaz, ancak sizi rahatsız eden durumlar varsa daha rahat yaşam için hangilerinin sizin için kötü olduğunu bulun ve dikkatli tüketin.

9. Gitmek istediğiniz bir yer belirle ve yıl sonunda buraya gidebilmen için gerekli olan durumlara hazırlık yap.

Gezip görmek istediğiniz bir yer vardır mutlaka Dünya üzerinde. Buraya gitmeniz için gereken şeylerin ne olduğunun listesini çıkartın. Özellikle para biriktirmeye çalışın ve bunun için vazgeçebileceğiniz şeyleri düşünün. (Örneğin kıyafet, makyaj malzemesi gibi.)

10. Varsa kötü alışkanlıklarını bırakmak için gerekli olan motivasyonun ne olduğuna karar ver.

Sigara, alkol gibi sağlığınıza zararlı olan durumlardan uzaklaştığınız yeni bir başlangıç yapın.

11. Sevdiklerini daha çok aramak için planlarınıza göz at ve hangi günün uygun olduğuna karar ver.

İşten güçten arayamadığınız, unuttuğunuz sevdikleriniz var biliyoruz. Onları aramak için haftanın bir gününü belirleyin ve o günlerde mutlaka arayın. Bu iki tarafa da çok iyi gelecektir.

12. Kararlarının seni tüketmesine izin verme.

Kararların zincir haline gelmesine izin vermeyin. Bunun yerine, onları plan yaptıktan sonra yavaş yavaş hayatınıza sokmaya çalışın. Verdiğiniz kararlara mümkün olduğunca bağlı kalın ama kendinize çok fazla baskı yapmayın. Burada işe yarayan dengeyi bulmanız gerekir. değişikliklerin hayatınızı iyileştirmeli daha da kötüleştirmemeli

Popüler İçerikler

Kadınların Kırmızı Ruj Sürerek "Çiftleşme" Mesajı Verdiğini İddia Eden Uzman
Müge Anlı'da Yeni Bir Fenomen Doğdu: Habibe Kendine Has Tarzı ve Tavrıyla Hepimizi Fena Gaza Getirdi!
Kadınlarla Kafayı Bozan Sözde Hoca Bu Kez de "Karını Bize de Evde Oynat" Sözleriyle Tepki Çekti
YORUMLAR
12.12.2019

hayatımda resmen yer işgal eden ve yük olan insanlar vardı. bir kaç ay önce kesin bir karar vererek, onlarla kibarca vedalaştım ve hepsini hayatımdan çıkarttım. bir sabah, sabahın 6sında ufacık bi yokuşta nefesim tıkandığında da kilo vermeye karar verdim ve 4 ayda 16 kilo verdim. bunlar yeni bir yıla girerken kendimde yapmaya karar verdiğim değişikliklerin bir kısmıydı ve şu an gayet güzel ilerliyor her şey :)

12.12.2019

para lazım para .

12.12.2019

Gezme disinda yukaridakilerin hangisine para lazim? Tamamen bahane.

12.12.2019

Bu söylenenler eğer sizi mutlu edecekse uygulayın fakat uyguladığınızda mutsuz olacaksanız yapmayın sonuçta herkes ölecek önemli olan mutlu yaşamaya bakın eğer alışkanlıklarınız sizi rahatsız ediyorsa değiştirin değiştirdiğiniz alışkanlıklar daha çok rahatsız ediyorsa sevdiğiniz yaşama devam.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ