Yeni Yasa Tasarısı: Havaalanında Elle Aramayı Kabul Etmeyen Uçağa Alınmayacak

AK Parti’nin hazırladığı ve TBMM’ye sunduğu yeni tasarıya göre, havaalanlarında elle aramayı kabul etmeyen yolcular uçağa alınmayacak. Ayrıca uçaklarda taşkınlık yapan kişilere ciddi para cezası uygulanacak.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in TBMM’ye sunduğu yasa tasarısına göre havaalanları güvenliği için yeni önlemler alınacak.

Ekonomim’de yer alan habere göre; üzerini elle aratmayan yolcuların uçağa alınmaması ve uçakta taşkınlık çıkaranlara para cezası verilmesi gündemde.

Kaynak

Havalimanlarındaki güvenlik alanına ilişkin düzenlemelerle ilgili AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, tüm yolcuların, havacılık güvenliğinin ihlal edilmemesiyle sınırlı olmak üzere, havaalanlarına ve hava araçlarına geçerken yanlarındaki eşyaları ile teknik cihazlarla ve gerektiğinde de el ile kontrol edilebileceğini ve aranabileceğini belirtti.

Teknik cihazlarla yapılan kontrollerin sonuçlandırılamaması durumunda yolcunun kendisinin ve eşyasının elle aranmasını kabul etmediği takdirde havaalanı ve hava aracına kabul edilmeyeceğini anlatan Güler, bu durumda Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası anlaşma hükümlerinin saklı olacağını belirtti.

Ayrıca uçakta izinsiz yayın yapmak, telefon kullanmak, keyfi paraşütle atlamak gibi eylemlerin üst ceza limiti 500 bin liraya kadar çıkarılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Acil İniş Yaptı: Sabiha Gökçen Havalimanı'nda Uçuşlar Durduruldu
'Atatürk Havalimanı Dini Külliye Oluyor' İddiasına İletişim Başkanlığı'ndan Yalanlama
Türkiye de Listede: Dünyanın En İyi Havalimanları Açıklandı! Peki İstanbul Havalimanı Kaçıncı Sırada?

Popüler İçerikler

Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Narin Cinayetiyle İlgili "Aile Bizim Dostumuz" Diyen AK Parti Milletvekili ile Salim Güran Aynı Karede
Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
YORUMLAR
01.06.2024

Vücut tarayıcı cihazlar elle aramaya gerek kalmasın diye alınmadı mı zaten ?

01.06.2024

vücut tarayıcı cihaz kontrolde alarm verirse yerine göre o bölge yada tam arama sadece elle yapılır, el detektorleri Metal içindir

01.06.2024

"uçaktan izinsiz paraşütle atlamak" bunu ancak imamhatipli bir akp'li düşünebilirdi... ya bu herifler ne zaman s2rolup bu memleketin yetkili yerlerinden gidecekler acaba?

sınırlarda gecen göçmenlere aramayın uçağa binenlere hem elektronik arama birde ele arama yapılacak yoksa birilerine iş kumu acılıyor

TÜM YORUMLARI OKU (12)