Fotoğraf: Yonatan Sindel
İsrail'in Kovid-19 ile mücadeleden sorumlu yetkilisi Prof. Nachman Ash, yaptığı açıklamada, 27 Haziran'dan itibaren ülkede kapalı alanlarda maske takmanın yeniden zorunlu hale geleceğini belirtti.
Ash ayrıca aşı olmayan İsraillilere yurt dışına seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.
Fotoğraf: AA / Arşiv
Öte yandan Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail'de günlük Kovid-19 vakaları artmaya devam ediyor.
Vaka sayılarının yeniden artışa geçtiği ülkede bugün şu ana kadar 169 yeni vaka tespit edildi ve bu, son aylarda görülen en yüksek günlük vaka olarak kayıtlara geçti.
Fotoğraf: AA / Arşiv
Aşılama sayesinde salgını kontrol altına almayı başaran ve şubat ayından bu yana Kovid-19 önlemlerinin gevşetilmeye başlandığı İsrail'de, 19 Nisan'da açık alanlarda, 15 Haziran'da da bazı istisnalar hariç kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu kaldırılmıştı.
Ülkede 6 Haziran'da 216'ya kadar düşen aktif vaka sayısı, son günlerdeki artışla 789'a yükseldi.
çinden korkanken hindistan ağzımıza sıcacak bu sefer. hindistanın dışarıya içeriye giriş çıkısı kapatılsın komple cın gıbı sıkı tecrıt uygulansın bu ne ya delta plus adını verdıklerı yenı bır mutasyon varmıs ve antıkor uretemıyormus vucut daha fecı hastalanıyormus kontrol altına alınamıyor bu durum bellı kı baskıladıkca patladı aq hastalıgı
Şu anda dünyada en riskli görülen Delta' varyantı koronavirüsün çıktığı ilk güne göre yüzde 100 daha bulaşıcı. Ve çok çabuk yayılıyor, Lütfen her ne olursa olsun aşıda yaptırmış olsanız lütfen maskelerinizi çıkarmayın
boşuna uğraşıyoruz sanırım. biz umutlandıkça virüste bir atak yapıyor. Sanki birileri tarafından kontrol edilen ve kurtulmamız için elinden geleni yapıyor.