Yeni Trend Bu mu Olacak: Galaxy Note 10'da Kulaklık Girişi Olmamasının Nedeni Ne?

Samsung Galaxy Note 10 ve S10 ile akıllı telefon dünyasına bu seneki amiral gemilerini sundu. Ancak Note 10'un kulaklık girişi olamayacağı beklenmiyordu. Peki Galaxy Note 10'un neden kulaklık girişi yok? İşte sebebi.

Samsung'un yeni bombası Galaxy Note 10 piyasaya sansasyonel bir giriş yaptı. Ancak kullanıcıların ve analizcilerin gözüne telefonun kulaklık girişi olmadığı çarptı.

Evet, 3.5mm kulaklık girişi bulunmayan telefona, USB-C kulaklık dönüştürücüsü ile kulaklık takabilirsiniz ya da Bluetooth kulaklık kullanabilirsiniz.

Peki 2016'da kulaklık girişini kaldıran iPhone ile adeta dalga geçen Samsung, şimdi neden böyle bir karar aldı?

Bunun altında yatan temel sebep, 3.5mm boyundaki bir girişin, nanoteknoloji ile üretilen bir aygıtta aslında çok büyük bir yer kaplaması.

Samsung daha büyük bir batarya koyabilmek adına kulaklık girişini feda etti. Ancak yaklaşık 100mAh, yani ekstra %2-3 bir pil ömrü için değer miydi? Bilemedik...

Bu değişikliğin artık kablosuz kulakların yaygınlaşması adına yapıldığı ve yıllar içinde diğer markaların da bu yolu izleyeceği teorisi de mevcut.

Siz ne düşünüyorsunuz?

Samsung, Apple, Huawei ve Diğerleri: Çılgın Teknolojileriyle 2019 Yılında Piyasaya Çıkacak Akıllı Telefonlar!

Popüler İçerikler

Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
10.08.2019

Amaç pahalı ve ekstra olarak kablosuz kulaklık satmak.

10.08.2019

kablosuz kulaklıklar için bluetooth'u açmak gerekiyor bluetooth pek fazla olmasa da yinede şarj azaltan bir olay e bunun yanına spotify veya herhangi bir müzik programı açıldığında o %2 - %3lük şarj için kulaklık girişini feda etmeleri hiçbir anlam ifade etmiyor. tamamen kalbosuz kulaklık satışında patlama olması amacıyla yapılmış bir olay. almam aldırmam çok gereksiz.

10.08.2019

O dönüştürücü zımbırtısının ömrü en fazla 5 kullanım. Kablosuz kulaklıklara dünya para bayılalım, sürekli şarj etmekle uğraşalım, ona elektrik buna elektrik... Durun hatta telefon markasından başka marka kulaklık kullanamayalım ve o kulaklıklar telefon ücretine eşit olsun? Ne dersiniz?

TÜM YORUMLARI OKU (13)