Yeni Tartışmalı Teori: Tutankamon'un Ölümü, Alkollü Araç Kullanmasıyla İlgili Olabilir

Ünlü Mısır Firavunu Tutankamon'un ölümü hakkında bağımsız araştırmacı Sofia Aziz tarafından yeni bir teori ortaya atıldı. Aziz'e göre Tutankamon alkollü araç kullandığı için ölmüş olabilir. Siz de bu teoriyi merak ediyorsanız yazının devamını okuyabilirsiniz.

İyi okumalar.

Mısır firavunu Tutankamon'un ölümü ile biyomedikal Mısırbilimci Sofia Aziz tarafından yeni bir teori ortaya atıldı.

Daha önce ölümünün sıtmaya ya da cinayete bağlı olduğu konusunda çeşitli teoriler bulunsa da Sofia Aziz, Tutankamon'u "tipik bir genç gibiydi, içki içiyor ve muhtemelen arabayı çok hızlı sürüyordu" sözleriyle tanımlıyor. Aziz'e göre Tutankamon çok fazla şarap içmiş ve ardından yüksek hız sonucunda geçirdiği araba kazasının ölümüne sebebiyet verdiğine inanıyor.

Aziz’in iddiasına göre, bu kaza yüzünden bacağında hayati tehlike arz eden kırıklar oluştu ve bunlar enfeksiyon kaparak yavaş bir ölüme yol açtı.

2010'da yapılmış olan bir araştırma Çocuk Kral Tutankamon'un ölümüne ışık tutuyor.

Bir grup Mısırbilimci tarafından incelenen Tutankamon'un bu kaza sonrasında büyük olasılıkla bir açık yara nedeniyle (sıtma nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıflamasıyla birleşmiş olarak) ölmüş olabileceğini düşünüyor. Aynı zamanda araştırmacılar, Tutankamon'un yürümekte zorluk çeken bir ayak bileği deformitesi olduğunu da öne sürmektedir.

Araştırmacılar, Tutankamon'un ölümüyle alakalı kırık ayak ve diğer hastalıklara yönelirken Sofia Aziz başka bir noktaya odaklanıyor: şaraplar.

Mısır tarihine ait bilinen bir gerçek de ölümden sonra bir hayat olduğuna inanılmasıydı ve bu sebeple de Mısırlılar ölülerin yanına sevdiği ve değerli eşyalarla gömerlerdi. Tutankamon'un mezarında ise dikkat çeken şey çok sayıda kuru beyaz şarap olmasıydı.

Mezarından çıkan bol sayıda şarap kalıntıları ise Aziz'e göre Tutankamon'un şarapa düşkün bir kral olduğuna işaret ediyor. Buna ek olarak mezardan 6 tane at arabası ve çok sayıda zırh bulunuyor. Bulunan bu kalıntılar 19 yaşındaki firavunun savaşçı yönünü de ön plana çıkarıyor.

Bütün bu parçalar birleştirildiği Sofia Aziz'e göre 2010 yılında araştırmacıların öne sürdüğü gibi bir ayak engelinden ziyade yaşamış olduğu araba kazalarına bağlı olarak oluşan yaralanmaların böyle göründüğüne sebebiyet verdiği iddia ediyor.

Yapılan mumyalama işlemi sonucunda bu ayak kırıklıklarının kaza sonucundan ziyade fiziksel bir bozukluk olduğunu algılamamıza sebep olarak insanları yanlış yönlendirdiğini düşünüyor.

Tutankamon'un ayak engeli ile ilgili hala tartışmalar sürüyor. Kahire Üniversitesi'nden radyoloji profesörü ve mumya uzmanı olan Prof. Sahar Saleem, Aziz'i destekler nitelikte bu ayak engelinin firavunun yürümesini ciddi bir şekilde engellemediğini düşündüğünü söylüyor.

Ancak 2010'daki araştırma ekibinde bulunan Eurac Araştırma Merkezi'nde Mumi İnceleme Enstitüsü Başkanı Dr. Zink Albert ise araştırmalarının hala geçerli olduğunu ve Tutankamon'un kulüp ayak olarak adlandırılan bir ayak engeline sahip olduğunu savunmaya devam ediyor.

Bütün araştırmacıların hemfikir olduğu şey, 1922 yılında mezarlığın keşfinden sorna 1925 yılında yapılan otopsi hakkındaki bilgilerin belirsizliği ve otopsi yapılırken uygulanan metodların verdiği değişikliklerin, belki de Tutankamon'un ölümü hakkında hiçbir zaman kesinleşmeyeceğine sebep olmasıdır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Fransa'da Yaşanan Bastille Baskınında Neler Yaşandı?
Napolyon'un Bir Zamanlar Büyük Giza Piramidi'nde Uyuduğunu Biliyor muydunuz?
Tarih Öncesi Kaval Kemiğindeki Kesiklerin İnsan Yamyamlığının En Eski Kanıtı Olabilir mi?

Popüler İçerikler

Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
05.07.2023

kemer takaydı iyiydi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ