Yeni Spider-Man Filminden Önce Eksiklerinizi Kapatın: The Amazing Spider-Man Filmlerindeki 18 Detay!

Yeni Spider-Man filmine sayılı günler kala, önceki Spider-Man serilerini hatırlıyoruz. 2012 yılında izleyicilerle buluşan The Amazing Spider-Man serisinde gözden kaçmaması gereken 18 detayı sizler için derledik.

Dikkat❗ : Bu içerik The Amazing Spider-Man serisi ile ilgili spoiler içeriyor. 

 Keyifli okumalar!

18. Peter'ın Telefon Zil Sesi

Bariz olan bir ayrıntı ile başlayalım. The Amazing Spider-Man 2 filminde, Peter'ın telefonu, 60'lı yıllarda izleyici ile buluşan klasik Spider-Man çizgi dizisinin tema melodisi ile çalıyor. Bu atıf, klasik Spider-Man'e bir saygı duruşu niteliğindedir.

17. Rhino ve Onun Gergedan Sevgisi

Serinin ikinci filminin başında Peter, Paul Giamatti'nin canlandırdığı Rhino karakterini yakalayıp pantolonunu çektiğinde Rhino'nun gergedan desenli iç çamaşırını gözler önüne seriliyor. Filmin sonunda ise, Rhino gergedan şeklinde bir makine kullanıyor. Görünüşe göre Rhino gergedanları çok seviyor!

16. Elektro'nun Doğum Günü Pastası

Kötü adam olmadan önce, Max Dillon'ın kendisi için hazırladığı pasta yeşil ve sarı renkleri içeriyor. Bu renkler, çizgi roman serisinde Elektro'nun giydiği kostümün renkleri. Ama filmde Elektro mavi ve parlak bir tasarıma sahip.

15. Güreş Ringi

Ben Amca'nın katilini ararken, Peter bir gece bir grup haydut ile karşılaşır. Bu kovalamaca bir çatıda son bulur. Ardından Peter bir dövüş ringine düşer. Bu dövüş ringi orijinal hikâyede Peter Parker'ın bir kahraman olmadan önce dövüş ringlerinde dövüştüğüne göndermede bulunuyor.

14. Peter'ın Odasındaki The Rear Window Posteri

Evinin penceresinden karşı komşusunun bir katil olduğunu gören bir adamın hikâyesine odaklanan Hitchcock klasiği The Rear Window filmi, Peter'ın amcasının katilini yakalama yolculuğunu fazlasıyla yansıtıyor. Örümcek Adam'ın oturduğu yerden şehre bakışı ve peşine düştüğü suçluların fotoğraflarını çekmesi, Hitchcock'un filmindeki karakterin davranışına çok benziyor.

13. May Hala'dan Gelen Mail

Serinin ilk filminde Peter, halası için yumurta almayı birkaç kez unutuyordu. Örümcek Adam olarak geçirdiği telaşlı hayatı göz önüne alındığında, Peter, filmin sonunda Lizard'ı yenene kadar yumurtaları almayı unutur. Bu şaka, bir sonraki filmde, May haladan Peter'ın bilgisayarına gönderilen 'Yumurta almayı unutma!' başlıklı bir e-postayla devam eder.

12. Doktor Kafka

Doktor Kafka, filmde birkaç kez Peter ile çalışması ve yürüttüğü deney için Elektro'ya işkence etmesi dışında çok da önemli olmayan bir karakter. Çizgi romanlarda ise bu çılgın bilim adamı karakterinin tam tersi! Üstelik bir kadın.

11. Alistair Smythe

Bir başka filmde önem arz etmeyen ama çizgi romanlar için önemli bir karakter daha! Filmde B.J. Novak tarafından canlandırılan bu karakter, Elektro'nun patronu rolünde karşımıza çıkıyor. Çizgi romanlarda ise Spider-Man'in düşmanlarından birisi. Seri devam etseydi ileride Alistair Smythe'i de ikonik bir kötü karakter olarak izleyebilirdik.

10. Ölüm Saati

*SPOILER*

Peter'ın Yeşil Cin ile olan mücadelesi sırasında Gwen trajik bir şekilde saat kulesinden düşüyor ve hayatını kaybediyor. Vücudu yere çarptığında, bozuk saat 1:21'de durur. Bu, aslında Gwen Stacy'nin öldüğü İnanılmaz Örümcek Adam çizgi roman serisinin 121. sayısına atıfta bulunuyor.

9. Venom ve Morbius

The Amazing Spider-Man 2'de Harry Osborn'u, babasının bilgisayarındaki gizli dosyalarına bakarken görüyoruz. Bilgisayar ekranında gösterilen dosya listesi arasında 'Dr. Morbius Dosyası' ve 'Venom Storage 7-U' başlıklı iki dosya var. Film, şu anda Sony'nin Spider-Man evreninde kendi bireysel filmlerine sahip olan iki Örümcek Adam kötü adamı Venom ve Morbius'a açıkça atıfta bulunuyor.

8. Felicia Hardy

Felicity Jones, ikinci filmde Harry'nin sekreteri Felicia olarak rol aldı. Bu, film için yaratılmış bir rol gibi görünse de, karakteri aslında ileride Kara Kedi'ye dönüşecek olan Felicia Hardy idi.

7. Zaman Teması

Zaman, The Amazing Spider-Man 2'de defalarca vurgulanan önemli bir temadır. Bu tema, karakterler için yaklaşan bir kıyamet duygusu yaratmayı amaçlar. Bu, özellikle Gwen Stacy'nin bir saat kulesinin içinde gerçekleşen yürek burkan ölümü için geçerlidir. Hatta film, kameranın Richard Parker'ın saatinden uzaklaşmasıyla başlıyor.

6. Donald Glover

Çok kısa bir süre gözükse de, Donald Glover'ın Community'deki Troy Barnes olarak posterini Peter'ın odasında duvarda asılı görüyoruz. Glover, Community dizisinde Örümcek Adam gömleği giydikten sonra Miles Morales'i oynamak için ricada bulundu.

5. J. Jonah Jameson

Spider-Man evreninde Daily Buckle gazetesinin sahibi olan ikonik Spider-Man karakteri Jonah Jameson, Andrew Garfield'lı The Amazing Spider-Man filmlerinde severlerinin karşısına çıkmadı. Ancak ikinci filmde, Peter'ın bilgisayar ekranından Daily Bugle'ın sahibine Örümcek Adam'ın bir resmini gönderdiği ve Jonah'ın kendisine göndermiş olduğu diğer iki e-postayı gösterdiği bir sahne bulunuyor. Bu sahneden, Peter Daily Bugle'da çalışmaya başladığı ve Jameson'a kendi fotoğraflarını göndererek geçimini sağladığı çıkarımını yapıyoruz.

4. Peter'ın Kaykayındaki Örümcek Sembolü

İlk filmde Peter metroda uyurken, örümcek zehrinin kanına karışmaya başladığını görüyoruz. Bu değişiklik, ekranda yalnızca bir saniye için yanıp sönen birden fazla görüntü ile gösterilir. Bu görüntüler arasında, Peter'ın ağ atıcıları hakkında ipucu veren,  kaykayının arkasında gözüken Örümcek Adam sembolü de vardır.

3. 'Itsy Bitsy Spider' Şarkısı

Sam Raimi'nin ilk Örümcek Adam serisinde Yeşil Cin, Örümcek Adam ile savaşırken alaycı bir şekilde 'The Itsy Bitsy Spider' şarkısını söyler. Aynı şekilde, Electro da The Amazing Spider-Man 2'de Peter ile savaşırken bu şarkının melodisini bir elektrik şebekeside elektrik akımları yardımıyla çalar.

2. Gwen'in Kombini

*SPOILER*

Gwen Stacy'nin ölümüne geri dönersek, giydiği kıyafetin çizgi romanlarda öldüğünde giydiği kıyafetle tıpatıp aynı olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Yapımcıların 'Gwen'in Öldüğü Gece'yi uyarlamak için çok heveslilerdi. Filmin geri kalanında sorunlar olsa da, Peter'ın Harry ile savaşı ve Gwen'in zamansız ölümü sinematik mükemmellikte yürütüldü.

1. Zalim Altılı

İkinci filmde, Gustav Fiers karanlık, yeşil ışıklı bir laboratuvar odasında yürüyor. Arka planda, Doctor Octopus'un dokunaçları, Vulture'un kanatları gibi detaylar göze çarpıyor. Bu mekan, Zalim Altılı adı verilen altı kötü adamın bir araya gelip Örümcek Adam ile savaşacak olmasına işaret ediyordu. Ancak seri devam edemedi.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Anime Severler Buraya! 2021 Yılının En Sevilen Animeleri
Hayallerindeki Rolleri Alabilmek için Şeytanın Bile Aklına Gelmeyecek Yalanlar Söyleyen 16 Ünlü Oyuncu
2021'in Ses Getiren Filmlerinin Kamera Arkasına Ait Daha Önce Duymadığınız 16 Şaşırtıcı Gerçek

Popüler İçerikler

Sonunda Bu da Oldu: Antalya'daki Bir Otelde Türk Müşteriden 120 Euro "Milliyet Farkı Ücreti" Alındı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
YORUMLAR
16.12.2021

Rhino ve Onun Gergedan Sevgisi diyor... Acaba Rhino ne demek :)))

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ