Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile kulüpler arasında gelecek sezon için Merkez Hakem Kurulu'nun bağımsızlığını sağlamak için bir anlaşma yapıldığı belirtildi. Anlaşma çerçevesinde, 5 üyeli yeni bir şirket kurulacağı ve ve hakemlerin bu bağımsız kurul tarafından atanacakları ifade edildi.

Türk futbolunda önümüzdeki sezon için öngörülen köklü değişikliklerden biri için ilk adımlar atıldı.

Fanatik'ten Umut Eken'in haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile profesyonel liglerde mücadele eden kulüpler, bağımsız bir hakem kurulu oluşturma konusunda mutabık kaldı.

Bu bağlamda, önümüzdeki sezon müsabakalara hakem atamalarında tam yetkiye sahip olacak bağımsız bir hakem kurulu oluşturulması planlanıyor.

Almanya'nın uygulamasından esinlenilen proje için tüm kulüplerin onayının alındığı ifade edildi.

Peki sistem hayata geçirse nasıl işleyecek? TFF bir şirket kuracak, profesyonel kulüpler başka bir şirket kuracak. Bu iki şirket, 5 üyeli yeni bir şirket kuracak.

Yeni şirketin üyelerinin 3'ü TFF tarafından, 2'si ise kulüpler tarafından belirlenecek. Oluşacak şirket, bağımsız hakem kurulunu atayacak.

Hakemlerle ilgili her türlü atama ve yaptırım yetkisi, bağımsız hakem kuruluna ait olacak.

Kurul, ihtiyaç duyulması halinde yabancı orta hakem ve VAR hakemlerinin atanması konusunda da kararını ortaya koyabilecek.

Kaynak

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Sosyal Medya Lağım Çukuru Dedi! Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'ndan Eleştirilere Tepki
İkna Edememişlerdi! Barcelona Teknik Direktörü Xavi'nin Büyük Arda Güler Pişmanlığı
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi

Popüler İçerikler

Münevver Karabulut'u Vahşice Öldüren Cem Garipoğlu'nun İntiharının Öncesindeki Son Görüntüleri Ortaya Çıktı
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!
Halay Başkanı Mahmut Tuncer'in Estetikli Yeni Görüntüsü Sizi Çok Şaşırtacak
YORUMLAR
24.04.2024

bu ülkenin başından akp gitmediği sürece futbol dahil bir çok şey iyice boka batacak.. hele ben artık fenerbahçeli değilim açıklamasından sonra ne demek ne yapılmak istendiği daha belirgin oldu.

24.04.2024

Herkes federasyon tarafsiz olsun, hakemler adil mac yonetsin diyor, adamlar sirket kurup hakemligi sirkete vermenin derdinde. BAgimsiz olmasi gereken kurumu ticari yapmaya calisiyor. Tam akp kafasi aq.

Hükümet ve yandaşcıları değişmedikçe yeni oluşum değil yeni galaksi kursunlar yönetenler aynı siyasiler aynı yiyorsa denileni yapma fetöcüydü der atarlar kara paracı der atarlar, bahis mafyasına çalışıyor der yine atarlar kafalar aynı anlayacağınız.

TÜM YORUMLARI OKU (6)