Yeni Sezon Başlamadan Önce 13 Reasons Why Bilgilerinizi Tazeliyoruz!

İlk 2 sezonuyla hem Türkiye'de hem dünyada en çok izlenen dizilerden biri olan 13 Reasons Why 'Ölmemin 13 Sebebi'nin yeni sezonu başlıyor. Belki geçen sezonda neler olduğunu hatırlayıp bir tazelenmek istersin?

İlk sezonda Hannah'nın kasetlerini teker teker dinleyip, onu intihara sürükleyen sürecini izlemiştik. Ailesi de bu kasetleri sonunda dinledi ve mahkeme sürecini başlattı ilk sezon sonunda.

Tecavüz, taciz, zorbalık gibi çok ağır şeyler yaşamış ve şimdi tüm bunları bilen ve saklayan, hatta yardım eden kişilerden bile hesap sormanın vakti gelmişti. Kasetteki herkes tek tek mahkemede ifade vermeye başladı.

Hannah'ya tecavüz eden Bryce Walker'ın, Jessica'ya da bunu yaşattığını biliyoruz. Okula geri döndüğünde şimdi Hannah ile değil, onunla uğraşmaya başlamışlardı. Her yere yalan söylediğine, 'sürtük' olduğuna dair mesajlar yazılmaya başlandı.

Daha sonra bunu yapanın Bryce'ın kız arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Hem Bryce gibi bir manyakla, tecavüzcüyle beraber olmak hem de tecavüz ettiği kıza psikolojik işkence yapmak... Tam manyaklık!

Bütün okul ikiye bölündü diyebiliriz. 2. sezonda saflar kesin olarak ayrılmıştı; Zach, Alex, Justin, Jessica gibi karakterler Bryce'a karşı birleşmeye başlamıştıı. Onlara öğretmenleri dahi katıldı. Ne yaptığını kanıtlamaya çalıştılar.

İşler kızışmaya başladı. Daha fazla, çok daha fazla kız olduğunu, Bryce'ın epey bir suç ortağı olduğunu öğrendik. 'Club House' dedikleri bir yerde kızları alkol ve uyuşturucuyla zayıflatıp beraber olduklarını ve fotoğrafladıklarını gördük.

Clay de hem o kızlara yardım etmek, Bryce'ın sonunu getirmek hem de Hannah'nın anısına saygı duyulmasını sağlamak için kamuoyu oluşturmaya başladı. Hannah'nın kasetlerini internete yükledi.

Ama bu amacın önünü kesecek şeyler de oldu. Hannah'nın geldiği yerde, eski okulunda bir kıza korkunç zorbalıklar yaşattığı, hayata küstürdüğü ortaya çıktı. Mahkemeye gelen ve ifade veren Sarah, Hannah'ya bakış açımızı sorgulayan şeylerden biri oldu.

Tabii ki bu yine de kendisinin de birçok zorbalıkla uğraştığını ve tecavüze uğradığı gerçeğini değiştirmiyor.

Sırlar okula yayıldığında Bryce ve arkadaşları sonunda hak ettikleri baskıyı görmeye başladı. Dolaplarına 'Tecavüzcü' yazacak kadar dolmaya başladılar. Bryce'ın kendi annesi bile oğlunun ne kadar pislik biri olduğunu bildiği için ona inanmadığını belli etmeye başladı.

Ama babası klasik bir kodaman. Ailesine, soyadına zarar gelmemesi için her şeyi duymazdan gelmek ve örtbas etmek işine geldi.

Son darbe ise, Bryce'ın kendi kız arkadaşı Chloe'yi dahi bilinçsiz hale getirip ClubHouse'ta iğrenç bir şekilde fotoğraflamış olması, o fotoğrafların diğer tümüyle beraber ortaya çıkması oldu.

Beyzbol takımı oyucularının yıllardır neden bu kadar birbirine bağımlı olduğu ortaya çıktı yani. Birbirlerinin pisliklerini kapatmaya çalışıyorlarmış.

Ve sonunda Bryce da büyük davada ifade verenlerden biri oldu. Tek yaptığı bütün olayları çarpıtıp, aslında devamlı elde etmeye çalışıp bir türlü edemediği Hannah'yı basit bir kız gibi göstermekti. Onu ahlaksız, üzülmeye değmez, ne yapacağı belli olmayan biri olarak anlattı. Gerçekte ne olduğunu bilince insanın kayışı kopuyor.

Üstelik o kadar garip ki, kız arkadaşı fotoğrafları gördüğünde dahi Bryce'ı mahkemede korudu.

Daha sonra Jessica'ya hamile olduğu için sustuğunu, ne yapacağını bilemediğini söyledi ama boş. Apayrı bir ruh hastası bu kız da.

Herkesin sinirleri sonuna kadar gerildiğinde de okulda muazzam bir kavga çıktı. Artık taraflar belliydi: Sapıklar ve mağdurların hakkını arayanlar.

Mahkeme, Hannah'nın ailesinin okula karşı açtığı zorbalık davasını düşürdü. Artık, Bryce Walker'ın yargılanacağı ve Jessica'nın susmayıp her şeyi anlatacağı zaman gelmişti.

Jessica, bilinçaltına gömdüğü bu olayı hatırladığında bir süre kendine gelememişti. Daha sonra da bununla yüzleşmek, mücadele etmek istemediği için arkadaşları epey uğraşmıştı. Sonunda Bryce Walker'ın elini kolunu sallaya sallaya gitmesini istemedi ve dava açtı.

Ama mahkeme, Bryce'ı da mahkum etmedi. Gerçekten inanılır gibi değil, yargı sistemi dünyanın her yerinde insanı çıldırtıyor herhalde.

Tyler'ın sonunu getiren de Bryce ve çevresine karşı savaş açmak oldu. Arkadaşıyla beraber özgüveni yerine gelen ve sesini çıkarmaya çalışan Tyler'ı sezon finalinde korkunç bir son bekledi.

Bryce'ın bir o kadar şerefsiz arkadaşı Monty, Tyler'ı bir tuvalet paspası ile istismar etti. Korkunç bir görüntüydü, günlerce aklımızdan çıkmadı.

Ve Tyler'ı sonunda delirtmeyi başardılar... Okulun büyük partisini dağıtmak, herkesi taramak isteyen birini yarattılar. Tyler ağır makinelerle geldiğinde Clay orada olmasa, birçok kişi ölmüştü.

Tyler'ın oradan uzaklaşmasını sağlayan Clay, sezon finalinde elinde silahlarla polisle karşı karşıya kaldı.

Şimdi ise 3. sezonu heyecanla bekliyoruz. Dünyayla aynı anda 23 Ağustos Cuma günü başlıyor. Yeni sezon konusu ise çok ilgi çekici 👇

Bryce Walker'ı Kim Öldürdü: 13 Reasons Why'ın 3. Sezonu Geliyor

Popüler İçerikler

MHP Paylaştı: Devlet Bahçeli’nin Yürüyüş Görüntüleri Sosyal Medyada Gündem Oldu
50 Yılda İlk Kez Görüntülendi! ÖSYM'nin Çöp Bile Çıkmayan Dünyadan İzole Sınav Merkezi'nde Neler Oluyor?
Doğum Günü Pastasının Rengi ve Deseni Yüzünden Yanlış Anlaşılan Yasemin Sakalloğlu'ndan Açıklama Geldi
YORUMLAR

zach için izlicem

23.08.2019

İçerik için çok teşekkürler. Zach ve Alex favori karakterlerim ama, bu dizinin kitabını da okumuş biri olarak konunun tamamen başlangıç noktasından çıktığını söyleyebilirim. Katherine Langford da diziden ayrıldı zaten, olay da Hannah'dan çıktı artık, bu da dizinin yapımına ve ismine ters düşüyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ