Yeni Radar Sistemi: Sürücüler Işıklı Levha ile Uyarılacak

İçişleri Bakanlığı, 'sabit radar' olarak bilinen Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'ndeki (TEDES) 'tuzak' uygulamasını kaldırarak yeni düzenlemeler yaptı. Düzenlemeye göre 'sabit radar' uygulaması devam edecek, ancak en az 500 metre öncesinde ışıklı uyarı bulunacak ve 500 metre içinde hız sınırı değişmeyecek. İlgili bölgede hız sınırı mesela 70 kilometre ise bu rakamın yüzde 10'una tekabül eden 7 kilometre boyunca başka bir radar bulunamayacak.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, halk arasında “sabit radar” olarak bilinen TEDES, uygulamada yaşanan bazı sorunlar, ihtiyaçlar ve vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda yeniden düzenlendi.

İçişleri ile Maliye bakanlıklarınca yapılan değişiklikler şöyle:

“Yerleşim yerleri giriş ve çıkışında yol üstü levhalar ile sabit radar uygulaması olduğuna dair ışıklı uyarı levhaları konulacak.

Sürücüler 500 metre öncesinde uyarılacak

Sabit radar noktalarından 500 metre öncesi ve sonrasında farklı hız limiti uygulanmayacak, 500 metre öncesinde sürücüler hız limitlerini de gösterir şekilde trafik levhalarıyla uyarılacak.

Denetim yapılan yolda uygulanan hız limitinin onda birine tekabül eden mesafelerde birden fazla sabit radar denetimi gerçekleştirilmeyecek. Örneğin hız limiti saate 100 kilometre olan yerde 10 kilometre, 70 kilometre olan yerde ise 7 kilometre mesafede aynı yön ve istikamette, birden fazla sabit radar sistemiyle denetim yapılmayacak.”

Yetkililer, TEDES’te vatandaşın mağduriyetinin giderilmesini sağlayacak şekilde yeniden düzenlenmeye gidildiğini, böylece kısa mesafe ve zaman aralığında birden fazla cezalı duruma düşülmesinin önüne geçildiğini ifade etti.

TEDES’lerin gelecek günlerde yeni düzenlemeye uygun hale getirileceği öğrenildi.

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Suat Okuyan'dan İş İnsanlarına Çağrı: Ali Erbaş İçin Araba İstedi
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
YORUMLAR
19.09.2016

"Caydırıcı" önlem yerine teşvik edici yapılandırmaya gidin... Sonra da çıkın diyin ki "efendim ama bu bayram da trafik canavarı 140 vatandaşımızı bizden aldı, 478 kişiyi yaraladı" ulan adam gibi ceza uygulamıyorsun ki?! Hunharca yaz arkadaşım cezayı! Alkollü ise al direkt ehliyetini! 3 sefer hız limiti aşanı gönder psikotekniğe! Yavşak yavşak makas atanın bağla aracını "tehlikeli araç kullanmak ve başkasının hayatını tehlikeye atmak" suçundan?! Ama yok! bunlar yerine radar kaldır... Kafalar çiçek, kafalar mis...

19.09.2016

Hız sınırı getirerek trafik kazalarini engelleyemezsin örnegin almanyada hiz siniri olmayan otobanlar olmasina ramen kaza sayisi türkiyeye göre cok daha düsük hangi hizda gittigin değil nasil gittigin önemli olan senin dedigin gibi trafik kazalarinin cogunun nedenide makas atanlar yada dikkatsiz araba kullanan yüzünden yasaniyo trafik kazalari yada alkollü arac kullananlar yüzünden bu kişilere kesinlikle caydirici cezalar uygulanmali ama otobanda dümdüz yolda yayanin olmadigi yerde 50km hiz siniri koyup her 1km de birde radar yerlestirerek busorunu cözemezsin

19.09.2016

Radarın amacı kurallara uymayanlara ceza vermek değil mi? Neden uyarı veriliyor ki? Kurallara uymuyorsa yiyecek cezayı. Bu adam uyarıyı görüp belli bir mesafe kurallara uyacak daha sonra yardır gitsin. Kim bilir ne kazalara yol açacak.

19.09.2016

kazanin sevebi hiz değil dikkatsiz ve tehlikeli arac kullanimidir

hiç araba kullanmadım yaşım müsait değil ama bu bence berbat bir şey tamam çok ceza aldıklarını söyleyenler var ama uzaktan gördüm yavaşladım sonra yine hız yaptım eeee neki bu pitstop hız sınırı gibi bir şey bence olmamış hız yapma arkadaşımm

TÜM YORUMLARI OKU (9)