Yeni Öğretim Yılı Mesajını Türkçe ve Arapça Paylaşmıştı: AB Türkiye Delegasyonu Paylaşımını Sildi

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu resmi Twitter hesabından 2019-2020 eğitim, öğretim yılını kutlayan bir mesaj yayınlamış mesajın Türkçe'nin yanında Arapça olarak yayınlanması tepki çekmişti. AB Türkiye Delegasyonu gelen eleştiriler üzerine paylaşımı yayından kaldırdı. 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Türk öğrencilere ve Türkiye'de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak istediğini ancak yanlış anlaşıldığını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi

'Yeni eğitim yılının başlaması vesilesiyle Türk öğrencilere ve Türkiye’de yaşayan Suriyeli öğrencilere ulaşmak amacıyla yayımladığımız sosyal medya mesajımızı, yanlış anlaşılmalara neden olduğu için yayından kaldırıyoruz.'

Neler olmuştu?

Ardından AB Türkiye Delegasyonu aynı metnin İngilizce'sini de yayınlamıştı.

Paylaşıma yapılan yorumlarda AB Delegasyonunun Türkiye'de niçin Arapça mesaj verdiğine açıklık getirmesi istenmişti.

AB Türkiye Delegasyonu'nun paylaşımına gelen tepkilerden öne çıkanlar👇

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Milli Eğitim’in Yeni Müfredatında Tartışmalar Devam Ediyor: Din Kültürü Dersleri 572, Atatürkçülük 77 Sayfa
YORUMLAR
09.09.2019

Direkt arapça paylaşsaydınız, niye uğraştınız ki Türkçe paylaşıcam diye. Toplumu yeterince asimile ettiniz zaten bir paylaşım mı göze batacak? Neyse, kıskanıldığımıza inanmaya devam eden sığırlarımız için önemsiz içerik.

09.09.2019

3,25 milyar euro bunun 2,25 lik kısmı ödenmiş. Kalan 1 milyar euro bekleniyor. Orta Doğu ülkesiydiniz mültecilerle demografik yapınız da değişti ses çıkarmayın alışın diyorlar kısaca. Rahatsız oluyoruz ama içerideki arapça tabelaları mülteci statüsünden çıkan arap nüfusu ne yapacağız. Akp politikalarının getirdiği noktayı yaşıyoruz, yedek güç. 40 milyar dolar harcadık diyenler 3,25 milyar euro için anlaşmış. Neler oluyor acaba!

09.09.2019

Arabistanda,İranda,Irakta birçok Türk/Türkmen yaşıyor 1 kere Türkçe paylaşımları var mı? Türkiye'de Arapça paylaşım ne alaka? Araplaştıramayacaksınız bizi orospu çocukları. Size inat sivrileşeceğiz.

TÜM YORUMLARI OKU (70)