Yeni Nesil Temizlik Zamanı: Akıllı Telefonlarda Bahar Temizliği Nasıl Yapılır?

Temizlik sadece fiziksel ortamlarda yapılmıyor. Zihinsel temizlik, sosyal medya temizliği, telefon rehberi temizliği gibi birçok temizlik çeşidi var. Hazır bahar temizliği zamanı gelmişken telefonlarımızı temizlemeye ne dersiniz?

Önce fiziksel temizlik.

Telefonlarımızdaki bakteriler klozetlerdeki bakteri sayısıyla yarışıyor. Ancak sabun veya temizleyici kimyasallar dokunmatik ekranlara zarar verebilir. Zaten telefonların nemle temas etmemesi önemli. Telefonu mümkünse pilini çıkarıp silmek gerek. Açık telefon da mikrofiber bir bezle silinebilir. Bezi hafifçe ıslatıp lekeleri sildikten sonra kuru tarafıyla hızla silmek lazım.

Asıl telefon temizliğine başlanması gereken nokta tabii ki fotoğraflar.

Telefonunuzdaki fotoğraf ve videolar eğer 1GB'ı aştıysa temizlik vakti gelmiş demektir. Tek tek kontrol etmek zor olabilir. Çoklu seçimle çöp niteliğindeki fotoğrafları silebilirsiniz. Ancak gerekli fotoğrafları da iCloud veya Google Photos'ta depolayıp telefondan silmek doğru olacaktır. iCloud'a ekstra para ödemek istemiyorsanız fotoğrafları USB ile bilgisayarınıza aktarın.

İkinci aşama gereksiz uygulamaları kaldırmak.

Tüm uygulamalarınıza bakın ve en son ne zaman açtığınızı düşünün. Bir süredir kullanmadığınız uygulamaları kaldırın. İleride lazım olursa yeniden indirebilirsiniz. iPhone için seçilen uygulamaya uzun süre basıp çarpıya basarak silmek yeterli. Android telefonlarda da uygulamayı tutup sürükleyerek silebilir veya Ayarlar'dan Uygulamalar ve bildirimler'i açıp istediğiniz uygulamayı seçin ve yüklemeyi kaldır seçeneğine tıklayın.

Uygulamaları klasörlemek daha derli toplu bir görünüm ve kullanım sunar.

iPhone'da bir uygulamayı diğerinin üstüne sürerek, Android'de de Seçenekler menüsünden Klasör oluştur'a tıklayarak yeni klasörler oluşturabiliyorsunuz. Uygulamaları alanlarına veya renklerine göre klasörleyip düzenli bir telefon elde edebilirsiniz.

Uygulamalarda konum kullanımına verdiğiniz izni kaldırın.

Konum servislerinin telefon şarj ömrünü kısalttığı ortada. Ancak bazı uygulamalar için de kullanım şart. Ayarlar'dan konumunuzu kullanan uygulamaları kontrol edin ve gereksiz olanlardan izni kaldırın.

Geçmişe bir sünger çekin, eski bilgilerin telefonun hızını düşürmesine engel olun.

Safari veya Chrome'da açık sekmeler, web sitesi geçmişi telefonun hızını yavaşlatabilir. Ayarlar'dan tarayıcınızın geçmişini silin ve telefonunuzun hızını eski haline getirin.

Fabrika ayarlarına dönmekten çekinmeyin.

Tüm önemli bilgileri yedeklediğinizden eminseniz, telefonunuzu ara sıra fabrika ayarlarına döndürmek ona yeniden hayat vermeyi sağlar. Donma, yavaşlama gibi problemler yaşıyorsanız sıfırlama sizin için tek çözüm olabilir.

Telefonunuzu güncel tutun.

'Eski telefonları yavaşlatıyorlarmış' veya 'Yeni güncelleme berbat olmuş' gibi yorumları ciddiye almayın. Her telefon, son sürümünde en iyi şekilde çalışır ve güncellemeler bazı sorunların düzelmesini de sağlar.

Eliniz değmişken bir rehberinizi ve mesajlarınızı da kontrol edebilirsiniz.

Öylesine kaydettiğiniz bir numara, promosyon mesajları veya sonsuz arama kayıtları; bunları silmek telefonunuzun ve sizin yararınıza.

Hala sorunlar yaşıyorsanız telefonunuzu bir profesyonele teslim edin.

Şarj girişinin profesyonel şekilde temizlenmesi, şarj sorunlarının önemli ölçüde düzeltiyor. Bunun dışında ekran ve cihaz temizliğini de en iyi uzman teknisyenler yapacaktır.

Popüler İçerikler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti
"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle" Akımına Gelen Tıkanan Muhabbeti Açmalık Bilgiler