Tabi çoğu öğretmen, geçim sorunundan dolayı komik denebilecek meblağlarda sözleşmeli olarak öğretmenlik yapıyor.
Öyle ki birçok öğretmen adayı atanamadığı için hayatına son veriyor ya da hayatlarına büyük bir psikolojik zedelenmeyle devam etmeye çalışıyor.
Yıllara göre atama sayılarına tablodan ulaşabilirsiniz. 👆
Öğretmen açığı var ama atama yapılmıyor. Bunun yerine ücretli öğretmenlik uygulamasına gidiliyor. Ücretli öğretmenlik yapanların da ne kadarı öğretmen olduğu tartışılır. Kendilerine militan yetiştirmek için iki okuldan birini imam hatip yaptılar ve din dersi hocası atamaları ana dersleri geçiyorsa orada eğitimden söz edilemez.
Okulumuzun yarısı ücretli öğretmen- tek okulda, 20 kişi! Hangi okulda çalıştıysam en aşağı dörtte biri ücretli. Mebin fena halde işine geliyor 3b tl ye özlük hakkı olmayan ücretlileri çalıştırmak. Ama acı kısmı: çocuğa bir şey olursa ücretli öğretmenin hiçbir sorumluluğu yok.
Siz imam atamaya devam edin sanki çok bi sike yarıyolarda