Bizi yeni aldığımız şey mutsuz etmiyor, gerekli ise aslında yukarıda yazdığım sebeplerle çok mutlu ediyor. Ama gereksiz ise işte o zaman;
1. Geçici mutluluk: Bir şey satın aldığımızda, genellikle o anda mutluluk hissediyor ama kısa bir süre sonra bu mutluluğumuzun çok hızlı düştüğüne şahit oluyoruz. Biz de daha fazla harcama yaparak mutluluğumuzu sürdürmeye çalıştığımız bir döngüye giriyoruz. Tabi işe yaramıyor.
2. Karşılaştırmalı tüketim: Başkalarıyla sürekli olarak kendimizi kıyaslıyor ve daha pahalı ürünler ve hizmetler satın alarak, başkalarının düşüncelerini ve onayını kazanma ihtiyacı duyuyoruz. Bu durum, mutsuzluğa yol açan bir kaygı ve tatminsizlik duygusu yaratıyor.
3. Borç stresi: Gereksiz harcamalar borçlarının birikmesine neden oluyor ve bu da finansal stres seviyelerinde artışla sonuçlanıyor. Sürekli ödeme yapmak zorunda kalmak, mutsuzluk ve endişe yaratıyor.
4. Öz değer eksikliği: Mutsuzluk, bu tür bir içsel değer yetersizliğinden kaynaklanabiliyor ve insanları daha fazla ve gereksiz alışveriş yapmaya itiyor. Aslında sahip olduğumuz en değerli şeyler değerlerimiz, eşyalarımız değil.
5. Bağımlılıklar: Evinde 100 çift ayakkabısı olan var. Bu durum, aslında bir bağımlılık ve mutsuzluğa neden oluyor.
Sonuç;
Bu haftaki yazımın başında belirttiğim gibi yeni aslında bize çok iyi geliyor. Ama yeni bilgiler, yeni deneyimler ve yeni eşyalar arasında her zaman kaynaklarımızı yeni bilgiler ve yeni deneyimlere harcamak bizi hep daha mutlu olduğumuz bir hayat ulaştırıyor. Tüm araştırmalar, güzel anıların eşyalardan çok daha unutulmaz mutluluklar yaşattığını gösteriyor.
Instagram
Twitter
Linkedln
Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio