Yeni Merkez Bankası Başkanı Erkan'ı ve Eski Başkan Kavcıoğlu'nun Yeni Görevini Ekonomistler Nasıl Yorumladı?

9 Haziran 2023 ilk saatlerinde Merkez Bankası Başkan değişikliği Resmi Gazete'de yayımlandı. ABD'de uzun yıllar bankacılık yapmış bir isim olan Hafize Gaye Erkan, TCMB'nin yeni başkanı olurken, 2021'den bu yana politikalarıyla çok tartışılan Şahap Kavcıoğlu ise BDDK'nın başına geçti. Bu da piyasalarda kafa karışıklığı yaratırken, işin uzmanları durumu nasıl yorumladı? Sizler için derledik.

Hafize GAye Erkan, TCMB'nin ilk kadın başkanı olurken, 26. Başkan olarak gerek küresel gerek lokal konjonktürde zorlu bir süreçte elini taşın altına koymuş oldu.

Beklenen atama kararı gece saatlerinde Resmi Gazete'de yayımlanırken, mevcut başkan Kavcıoğlu'nun da atama kararı görüldü.

Beklenen Atama Oldu: Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan Olurken, Şahap Kavcıoğlu'ndan Vazgeçilmedi

İngiliz stratejist ve Türkiye ekonomisini de yakından takip eden Timothy Ash, Erkan'ın ataması için görüşlerini 👆paylaştı.

Erkan'ın “rasyonel” çalışanları yeniden hakim kılmak için TCMB'de toptan tasfiye yapması gerekecek. Hamlelerine göre değerlendirilecek. Daha önce değilse bile 22 Haziran'da ilk PPK bekleniyor. Enflasyon %40'ın biraz altındayken %8,5'teki politika faizleri, zayıflayan TL ile çok sınırlı döviz rezervi karşısında sürdürülebilir görünmüyor.

İsveçli ekonomist Erik Meyersson da, Erkan'ın en büyük zorluklarından birinin TCMB'deki çalışma ortamını onarmak olduğunu söylerken, "Pek çok parlak iktisatçı ve bürokrat tasfiye edildi, yeniden atandı, rütbesi düşürüldü, dışlandı. Yararlanmaya çalışması gereken bir yetenek rezervi var. Ama geri dönmek isterler miydi?" diye de sordu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Yerli uzmanların Erkan'dan çok Kavcıoğlu atamasına yönlendiği görüldü.

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Belki de durumu en iyi anlatan görsel budur. Ne dersiniz?

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!