Yeni Meclis'te 10 Partinin Genel Başkanı Olacak

14 Mayıs'ta gerçekleşen seçimin sonuçlarına göre yeni parlamentoda 10 parti genel başkan düzeyinde temsil edilecek.

Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi dün gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı seçimi adaylardan hiçbiri salt çoğunluğu sağlayamadığı için ikinci tura kalırken, milletvekilliği seçimlerinde AK Parti ve Cumhur İttifakı ipi önde göğüsledi. 

YSK'nın açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre AK Pati yüze 35,58 oy oranıyla 267 milletvekili, CHP yüzde 25,33 oy oranıyla 169 milletvekili, Yeşiller ve Sol yüzde 8.81 oy oranıyla 64 milletvekili, MHP yüzde 10,07 oy oranıyla 50 milletvekili, İYİ Parti yüzde 9,69 oy oranı ile 44 milletvekili çıkarıyor. 

Ayrıca Cumhur İttifakı'nda yer alan ve seçimlere kendi logosuyla giren Yeniden Refah Partisi beş milletvekili elde ederken, seçimlere Emek ve Öztürlük İttifakı çatısı alında kendi logosuyla giren Türkiye İşçi Partisi 4 milletvekilliği kazandı.

Millet İttifakı liderleri Meclis'te yok

Meclis'te 10 genel başkan yer alacak

Seçimin sonuçlarına göre, Meclis’te genel başkan olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Türkiye Değişim Hareketi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Yeşil Sol ve Gelecek Partisi Eş Sözcüleri İbrahim Akın, Çiğdem Kılıçgün Uçar, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş yer alacak.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
YORUMLAR
15.05.2023

HÜDA-PARin genel başkanının posterini alıp bı tarafına assinlar destekçileri ola ki bi taciz, tecavüz, kaçırılma, öldürülme olur bu bizdendir deyip "belki" uzak dururlar.

15.05.2023

ama... adamın profili çok babacan ve masum.. 😊

15.05.2023

"Pirincin içindeki siyah taştan korkma beyaz taştan kork".....Japon atasözü Kemal Kılıçdaroğlu "Pirincin içindeki beyaz taştır"

KEMAL DEDEM SAĞOLSUN YÜZDE 1 BİLE OYU OLMAYAN PARTİLERİ MECLİSE SOKTU CHPNİN TABUTUNADA SON ÇİVİYİ ÇAKTI 🤣🤣🤣🤣

15.05.2023

kimin yüzde bir oyu yok zındık HDP yıllardır sürekli barajı geçiyor kendi başına sizi HÜDA-PARa yüzde 1 oyu bile olmayan partiye kadar düşürenlere ne demeli? neyi savunduğunuzu bilin de konuşun

TÜM YORUMLARI OKU (10)