Yeni Lezzetler Deneyeyim Derken Canınızdan Olmayın! Hastalığa Hatta Ölüme Bile Sebep Olabilen Bu Yiyeceklere Dikkat Edin

Türkler olarak yemeklere olan düşkünlüğümüzü bütün dünya biliyor! Özellikle yöresel lezzetler konusunda dünyada karşımıza çıkabilecek kimse yok ama dünyanın bazı bölgelerinde sizi hasta edebilecek hatta öldürebilecek yiyecekler olduğunu biliyor muydunuz? Bazı yiyecekleri farklılık olsun diye denerken kendinizi ya da misafirinizi yanlışlıkla hastanelik edebilirsiniz! 

Işgın otu

Adını ilk defa duymuş olabilirsiniz ama yurt dışında, özellikle İngiliz mutfağında çok yaygın şekilde kullanılıyor! Işgın otunun bu listede bulunma sebebiyse, yapraklarında bulunan oksalik asit denilen bir kimyasal madde. Bu kimyasal maddeyi gereğinden fazla tüketmek; böbrek taşından, günlük aldığımız vitaminlerin emilimini engellemeye kadar pek çok soruna davetiye çıkartıyor. Buna ölüm tehlikesi de dahil.

Elma çekirdeği

Elmayı sohbahar aylarında sıklıkla tüketiriz ama aslında içinde zehir var! Elbette, pamuk prenses masalındaki gibi değil. Çekirdeklerinden bahsediyoruz. Elma çekirdeğinde zehirli bir kimyasal olan siyanürün çeşitlerinden hidrosiyanik asidi bulunuyor ve 18 tane elma çekirdeği yerseniz siyanür zehirlenmesi yüzünden hayatınızı kaybetme tehlikesi yaşayabilirsiniz.

Kiraz çekirdeği

Aynı elmada olduğu gibi, kiraz çekirdeğinin içinde siyanürün bir çeşidi olan hidrosiyanik asit bulunuyor. Bu yüzden kiraz yerken 'aman ne olacak!' deyip bol bol çekirdek yutmayın sakın!

Muskat

Endonezya'nın bağrından kopup ülkemize gelen ve özellikle Masterchef yarışmasıyla hayatımıza iyiden iyice yerleşen muskat, yemeklerimize, kahvelerimize ve tatlılarımıza güzel bir aroma veriyor ama dikkatli kullandığı taktirde! Çok fazla muskat kullanımı, mide bulantısı, ağrı, nefes darlığı, psikolojik rahatsızlıklar, halüsinasyon ve felce sebebiyet verebiliyor! Ölüm riski bile taşıdığı söyleniyor. Aman dikkat, bizden söylemesi!

Balon balığı

Balon balığı pek de bizim kültürümüze ait bir yiyecek değil ama siz yine de Uzak Doğu'ya yolunuz düşerse balon balığı tüketmemeye dikkat edin! Balon balığını bu kadar tehlikeli hale getiren şey ise içinde bulunan tetrodotoksin adı verilen bir madde. Bu madde, çok zehirli bir kimyasal olan siyanürden bile daha tehlikeli. Buna rağmen Japonya'da Fugu isimli balon balığı yemeği oldukça meşhur. Fugu yemeğini yapan ustalar uzun yıllar bunun eğitimini alsa da, dikkatli olmakta fayda var. Farklı kültürlerden yemek yiyelim derken canımızdan olmak var ucunda!

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!