'Yeni Fikirler Yeni İşlere' Dönüşüyor, Geleceğin Teknolojisi Sizin Oylarınızla Belirleniyor!

Fikirlerini gerçek kılmak, hayata geçirmek ister miydin?

Yoksa ‘Fikrime güveniyorum ama elimden tutan yok’ mu diyorsun?

İşte bu konulardan yakınan ve fikirlerinin arkadaş ortamındaki esprili muhabbet mezesinden öteye geçmesini isteyenler için ODTÜ önderliğinde bir proje geliştirildi.

Yeni Fikirler Yeni İşler adlı proje, ODTÜ başta olmak üzere üniversite öğrencileri arasında teknolojiye ve yenilikçiliğe dayalı girişimciliği teşvik etmek ve desteklemek amacıyla geliştirildi.

Proje, 2005 yılından bu yana ODTÜ Teknokent tarafından düzenleniyor.

Bunun yanında da Türkiye’nin ilk ve en büyük teknoloji tabanlı girişimcilik programı olma özelliğini taşıyor.

Peki, girişimin ya da fikrin ile birlikte buraya başvurman sana ne gibi olanaklar sağlayacak, gelin bir de buna bakalım.

Her şeyden önce, start-up yolculuğunda şirketinin hızlı büyümesi için en iyilerden eğitim, danışmanlık ve senin geçeceğin yollardan geçmiş start-up kurucu mentorlarından destek alabilirsin.

Ürünün için gereken finansal desteği ve yatırım alma fırsatını yakalarsın.

Bununla da yetinmez, ODTÜ TEKNOKENT San Francisco T-JUMP Hızlandırma Merkezi’nde işini büyüterek ABD pazarına açılma şansını elde edersin.

Günlerdir aklına gelen ve her seferinde seni heyecanlandıran fikrin, gerçeğe dönüşebilme ihtimalinden sonra heyecanlanmışsındır galiba.

Fakat, maalesef 2016 yılı için kayıtlar Mayıs ayında doldu ve 15 Ekim günü başvuru yapan girişimler arasından en başarılıları seçilecek ve ödüllendirilecek.

Hangi fikir ya da girişim sahipleri hangi alanlarda yarışacak, gelin şimdi de bunu inceleyelim.

Yenilikçi bir fikrin varsa, henüz şirket sahibi olmayan lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisiysen ya da mezuniyetinin üzerinden en fazla 5 yıl geçmişse T-IDEA senin başvurman gereken yer! 

Eğer bir de TUBİTAK sermaye desteğini almak istiyorsanız, TÜBİTAK BİGG desteği başvuru koşullarını taşıyorsanız T-IDEA başvuru formunu doldururken T-BİGG’e de aynı anda başvurmak istediğini belirtmeni öneririz!

İkinci olarak; en fazla 4 yıllık, 100.000 TL’den fazla yatırım almamış genç bir teknoloji şirketin ve bu şirkette 6'dan az çalışanın varsa; bilişim, sağlık, enerji ve tüketici elektroniği alanlarındaki projenin ticarileşmesini hızlandırmak için T-START’a başvurabilirsin.

Fikir ve girişimlerin gerçek kılınması için gerekli finansal yardımdan bahsetmeden de olmaz, değil mi?

Yukarıdaki görselde YFYİ 2016’da dağıtılacak ödülleri görebilirsiniz.

‘Her şey iyi güzel de, ben bu sene bu olaya hiçbir şekilde müdahil olamaz mıyım?’ diye bir sual varsa aklınızda eğer cevabımız, evet.

15 Ekim’de gerçekleştirilecek ödül töreninde, bu sene başvuru yapan girişimciler, girişimlerini kanatlandırmak istiyorlar. 

Ve bu ödüllendirme öncesinde, T-START girişimini en beğendiğin ekibe oy vermek için Halk Oylaması’na şuradan katılabilirsin.

Yine bu ödüllendirme öncesinde, T-IDEA girişimini en beğendiğin ekibe oy vermek için Halk Oylaması’na şuradan katılabilirsin.

Yarışmaya Onedio'dan da tam destek!

Birinciye 100.000 TL, ikinciye de 50.000 TL değerinde Onedio reklam desteği verilecektir.

Haydi durma, sen de fikirlerini konuştur! 

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nin Görkem'i Özge Özacar'dan Pembe'nin Osmanlı Tokadına Yanıt
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Ali Koç, Fenerbahçe Tesislerinde Sıkıyönetim İlan Etti