Yeni modelde, normal liselere gitmek isteyen öğrencilerin şimdiki gibi, adrese kayıtlı bir sistemle yerleştirilecek.
İleri liselere gitmek isteyen öğrenciler için ise, çoklu bir seçme mekanizması uygulanacak. Ulusal İçerik Geliştirme ve Ölçme Merkezi, yılda iki kere sınav yapacak.
Sınavlar dışında, öğrencilerin eğitim hayatı boyunca kayıtlı tuttuğu dijital portfolyo puanı ve ders alınan 25-30 öğretmenin bağımsız şekilde vereceği birikimli öğretmen kararı da dikkate alınacak.
İleri liselere giriş sınavı puanının %60, ortaokul ağırlıklı yıl sonu ortalamasının %10, dijital öğrenci portfolyo puanının %20 ve birikimli öğretmen puanının %10 ağırlığa sahip olduğu bir değerlendirme sistemi uygulanacak.
aman hic bir bireyin cocuklugunu gencligini yasamasina kesinlikle izin vermeyin aman!
surekli egitim ve sinav sistemlerinid egistirerek ulkede ki KOYUN sayisini artiriyorlar, inanilmaz cahil bir topluma donustuk , hurafelere bile inanir durumda bir halk var , allah benim deseler inancak akdar cahil bir toplumda yasiyoruz , sonumuz hayir olsun dicem ama batmakta olan bir gemiyi hayirlar kurtarmiyor
normal ve ileri dedikleri düz ve anadolu veya fen değil miydi zaten?Tüm okulları anadolu yapıp anca bilinçsiz velileri kandırdınız biz yemedik.Zamanında 465 puanla girdiğim canım lisem mahalle arası düz okul oldu sayenizde