Yeni Düzenlemeyle Kağıt Toplama İşi de Elinden Gitti: 10 Yıldır Atanamayan Ramazan Öğretmen

Devleti devlet yapan en önemli unsur, insandır. Çizdiğimiz sınırlar ne kadar büyük olursa olsun, o topraklarda insan yoksa devlet varlığından söz edemeyiz. Ayrıca devlet, vatandaşlarının güvenliğini, refahını sağlamak, hayatı bizlere kolaylaştırmakla yükümlüdür. Buraya kadar mutabıksak, 10 yıldır öğretmen olarak atanamayan ve kağıt toplamayla geçimini sağlayan Ramazan Gezer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçtiğimiz günlerde uygulamaya koyduğu düzenlemeden sonra bir kez daha işsiz kalma noktasında. Peki devlet neydi?

Ramazan Gezer, Ankara'da yaşıyor ve geçimini kağıt toplayarak sağlıyor

Gezer, ayrıca 10 yıldır atanamayan bir öğretmen. 10 yıldır atanamadığı için bu işi yaptığını söylüyor. Malatya Üniversitesi Fizik bölümünden mezun. İşini yapmak istemiş ancak 500 liraya sigortasız olarak çalıştırılmış. Zaten devlete yapılan yapılan atamalarının büyük çoğunluğu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi için yapılınca haliyle mesleğini yapamaz halde şu an. 

Atamalar için kaynak (13.sayfa): http://ikgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2016_01/26115345_2016_subat_atama_duyurusu.pdf

Bunun yanı sıra bölgede zaten iş olanakları yok denecek kadar az olması sebebiyle, Doğu'da birçok insanın yaptığı gibi tası tarağı toplayıp büyükşehire göçmüş.

Günde 70-80 km yol katederek çalışıyor ve ortalama 30 TL kazanarak, gecekonduda yaşayan 5 kişilik ailesine bakmaya çalışıyor.

Bütün bunlar yetmezmiş gibi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geçtiğimiz günlerde bir uygulamayı yürürlüğe soktu.

Bundan sonra firmaların kağıt işçilerinden atık almaları halinde firmaya 140 bin TL, işçiye de 20 bin TL ceza verileceğini açıkladı.

Ramazan diyor ki;

'10 yıldır atamam yapılmadı, devletimiz bir türlü atamamızı gerçekleştirmedi. Ondan dolayı geri dönüşüm işi yapıyordum. Günde 70-80 km yol kat ederek yaklaşık 30 TL kazanıyorum, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkardığı yasayla -ki bu yasa daha önceden çıkmış, şimdi uygulanmaya başladı- sonuçta bugün biz işsiz kaldık, bu iş de elimizden gitti. Doğu tarafında zaten iş imkânı yok, çoluk çocuğumuzu nasıl geçindireceğiz? Bu işin elimizden alınmamasını istiyoruz. Türkiye genelinde yaklaşık 3 milyona yakın kişi bu işe bakıyor, devlet yetkililerinin bu işe çözüm getirmesini istiyoruz. Biz de sonuçta bu sistemin içinde yer alıyoruz. Sosyal güvencemizin olmasını istiyoruz. Belli bir firmayla anlaşıp, belediyelerin yardımıyla da bu işi yapabiliriz.'

İçeriğin başında sorduğumuz soruyu tekrar sormamız gerekiyor belki de,

Devlet neydi?

Popüler İçerikler

ATM’lerde 200 TL Krizi: Fatih Altaylı’dan 5 Bin Liralık Banknot Önerisi
RTÜK Başkanı'ndan Gündüz Kuşağı Programlarına Son İkaz: "Toptan Yok Ederiz!"
Kanseri Yenen Eski Arka Sokaklar Oyuncusu Dizi Setlerine Yeniden Dönme Kararı Aldı
YORUMLAR
29.01.2016

dur daha torpilli listesi bitmedi ne atanması

29.01.2016

Son kuşagız 20 yılakalmaz savaş kıyamet kopar yiyin için eglenin doya doya yaşayın çocuk yapmayın boşuna sürünmesinler.

29.01.2016

çocuk yapma konusunda sana katılıyorum. belirsiz bir gelecekte çok zor çocuk sahibi olmak

Atamasının yapılmaması çok büyük bir ayıp.Lakin dershanede çalışsa günlük 30 liradan fazla kazanırdı.Merhametsiz yada yobaz değilim ama bazende yerine göre davranıldığını düşünüyorum.Günlük 30 lira kazanıyorum diyor.Tatil yaptığını sanmıyorum ayda 900 lira yapar.En kötü dershanede öğretmenlik dahi yapsa 1300-1400 lira alır.İyi para mı ? Kesinlikle hayır.Her öğretmen gibi ataması yapılması gerekiyor.Lakin devlet neydi sorusunu kendimize sorduğumuz bu günlerde 1300-1400 lira günde onlarca km yol yürüyüp 900 lira kazanmaktan iyidir.Emeğe alın terine zerre lafım yok haddimde değil zaten ama görünen köy kılavuz istemiyor.

TÜM YORUMLARI OKU (15)