Yeni Dönem İçin Bedelli Askerlik Ücreti Belirlendi: 37 Bin 70 TL

Yapılan aylık katsayı değişikliğiyle bedelli askerlik 37 bin 70 liraya çıktı. Dövizle askerlik ise 5 bin 563 Euro oldu.

Bedelli askerliğe ilişkin fiyat güncellemesi yapıldı. Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu hesaplamaya göre 2020 yılı Temmuz/Aralık döneminde bedelli askerlik ücreti 37 bin 70 lira olarak belirlendi.

Dövizle askerlik yapacak 5 bin 563 euro ödeyecek

21 gün eğitim alacak olan bedelli askerler 37 bin 70 lirayı ilgili banka hesabına yatırması gerekiyor. Dövizle askerlik yapacak olanlar ise 5 bin 563 euroya bedelli askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

Popüler İçerikler

Yeni Sezonda Hayata Geçecek! TFF Hakemler Konusunda Büyük Adım Attı
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
YORUMLAR
05.08.2020

Düşük yada orta kesim bedelli yapmasın diye özellikle ayarlamışlar resmen. Yine birilerinin çocukları tehlikesiz bir şekilde bu işten kurtulacak olacak yine garibana olacak. Unutulur mu peki bu yaptıklarınız?

Pasif Kullanıcı
05.08.2020

21 gun bir turlu gecmiyor aq. Bok gibi yerde egitim veriyorlar. Sonra turk ordusu soyle turk ordusu boyle diye ovuyorlar.Yok bordo bereliler soyleymis yok bilmem ne komutani supermis bla bla. Senin ulken askere it gibi davraniyor.Bak bakalim amerikan askerlerine rus askerlerine ne guzel sartlarda yapiyorlar askerliklerini .Ben yine sansliydim.Gariban erleri ne cok eziyorlar bir bilsen. Ben uzuldum aq. 21 gun safak saydim. 21 gun boyunca dus almadim aq islak mendille idare ediyordum.Kokuyordum aq les gibi kokuyordum. DAhasi duvara sican bile varmis bok bulasigi vardi duvarda.21 gun sonra kosa kosa hamama gittim hemen. Askerlik o kadar ovunecek sey degil. 80 darbesinden sonra bile tum memur kadrolarina asker yakinlarinin doldurdular.O darbeden sonra askerlerin komutanlarin yaptigi yolsuzluklarin haddi hesabi yok.Senin ordun bu iste.Bu ulkeden bir bok olmaz.

05.08.2020

37 bin lira = 15 adet asgari ücret. Euro için asgari ücretler değişiyor sürekli ama minimum 3 asgari ücret. İlginç.

Pasif Kullanıcı
05.08.2020

Ilık götlülere duyurulur :)

Pasif Kullanıcı
05.08.2020

Askerde komando olan da gelmis. Askerlik iyi bir kariyer yapan biri icin vakit kaybindan baska bir sey degildir. 6 ay boyunca komutan gotu yaliyorsun.Eline de 1950lerden kalma bir silah verip nobet tutturuyorlar.Boktan isler.Neyse vatan kurtarirsin artik mintika temizligi yaparak.Ilik gotlu olurum daha iyi.Hadi sen de capheye git aslan parcasi.

TÜM YORUMLARI OKU (30)