Onedio Logo

Yeni Dönem Başlıyor: Avrupa'ya Kalıcı Olarak Gitmek İsteyenler Dikkat!

Kapak Görseli

Avrupa'da Türk göçmenler, ilticacılar ve AB ülkelerindeki Türk kökenliler için yeni dönem başlıyor. 

1 Haziran’dan itibaren, özellikle vatandaşlık, iltica, sınır dışları, AB dışından işe personel alma (şans kartı) konularında yenilikler var.

1 Haziran’dan itibaren, özellikle vatandaşlık, iltica, sınır dışları, AB dışından işe personel alma (şans kartı) konularında yenilikler var. Görseli

Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; en önemli değişiklikler şöyle:

Başta Türk vatandaşları olmak üzere, AB ülkelerinde iltica kabul oranı düşük olanlar, artık AB’ye alınmayacak. Bu kişiler dış sınırlarda durdurulacaklar. Bunların başvurularının asılsız olup olmadığına, ilticalarının kabul edilip edilmeyeceğine orada karar verilecek ve 3 hafta içinde geri gönderilecek, AB’ye alınmayacaklar.

Başta Türk vatandaşları olmak üzere, AB ülkelerinde iltica kabul oranı düşük olanlar, artık AB’ye alınmayacak. Bu kişiler dış sınırlarda durdurulacaklar. Bunların başvurularının asılsız olup olmadığına, ilticalarının kabul edilip edilmeyeceğine orada karar verilecek ve 3 hafta içinde geri gönderilecek, AB’ye alınmayacaklar. Görseli

Bu süreçte bu kişiler, ilk girdikleri ülkede ya da kurulacak kamplarda kalacak. Uygulama kısmen Haziran'da başlıyor ama kampların bitişi 2026’yı bulacak. Tüm AB, ortak veride birleşti. Artık, Hırvatistan’a giren bir Türk, daha sonra İtalya ya da Almanya’dan iltica isteyemeyecek. İlk girdiği yer orasıysa oraya gönderilecek. Sınır dışı süreci 12 haftada bitecek.

Bu süreçte bu kişiler, ilk girdikleri ülkede ya da kurulacak kamplarda kalacak. Uygulama kısmen Haziran'da başlıyor ama kampların bitişi 2026’yı bulacak. Tüm AB, ortak veride birleşti. Artık, Hırvatistan’a giren bir Türk, daha sonra İtalya ya da Almanya’dan iltica isteyemeyecek. İlk girdiği yer orasıysa oraya gönderilecek. Sınır dışı süreci 12 haftada bitecek. Görseli

Almanya’nın kabul ettiği hızlı ve çifte vatandaşlık yasası 27 Haziran’da yürürlüğe giriyor. Türkler, köken vatandaşlığını bırakmadan Alman vatandaşı olabilecek. 5 yıl Almanya’da yasal yaşamış olmak, Almanca bilmek ve geçimini sağlıyor olmak yetecek. Ülkeye yararlı kişiler 3 yılda vatandaşlık alabilecek.

Almanya’da çalışmak isteyenlere "Şans Kartı" uygulaması 1 Haziran’da başlıyor. Vasıflı personelin gelebilmesi daha kolay olacak. Ön koşulları; Almanya’dan iş teklifi- iş anlaşması ya da garantisi almak. Meslek ya da üniversite diploması, en az iki yıllık meslek eğitimi, deneyim, ilgili birimlerden alınacak yeterlilik belgesi. Başta 1 yıllık çalışma izniyle Almanya’ya gelinebilecek. Şans Kartı alan kişiler, iş anlaşması devam ederse Almanya’da kalacak ve ailesini de getirecek.

Avrupa Parlamentosu seçimlerinde oy kullanma yaşı 18‘den 16’ya indirildi. Avrupa ülkesi vatandaşı olan genç Türkler, bu seçimlerde oy kullanabilecek.

Kırmızı Bültenle Aranan Çete Lideri Adana'da Yakalanmıştı: 20 Bin Lira Kefaletle Serbest Bırakıldı
Akademisyenden Çirkin Hareket: İstiklal Marşı'nda Ayağa Kalkmayan Araştırma Görevlisi Açığa Alındı
Cübbeli Ahmet'ten İsmailağa Cemaati Hakkında Dikkat Çeken İddia: "Küçük Kızlara Büyü Yaptırıyorlar"
Haluk Levent'ten 'Filistin Bizim Sorunumuz Değil' Diyenlere Sert Çıkış: 'Bunun Araplarla Bir İlgisi Yok'
Victor Nelsson, Galatasaray Taraftarına Ateş Püskürdü: ''Yazıklar Olsun Size''

Popüler İçerikler

RTÜK Ceza Vermişti: Sözcü TV 10 Günlüğüne Karartıldı!
RTÜK Ceza Vermişti: Sözcü TV 10 Günlüğüne Karartıldı!
Serenay Sarıkaya, Hande Erçel, Bergüzar Korel ve Birce Akalay, Ayşe Barım İçin Adliyede!
Serenay Sarıkaya, Hande Erçel, Bergüzar Korel ve Birce Akalay, Ayşe Barım İçin Adliyede!
"Elbette Aldatıldım" Diye İtirafta Bulunan Türkan Şoray, Sözleriyle Sosyal Medyada Tartışma Başlattı!
"Elbette Aldatıldım" Diye İtirafta Bulunan Türkan Şoray, Sözleriyle Sosyal Medyada Tartışma Başlattı!
YORUMLAR
28.05.2024

Almanya çıldırmış olmalı 🤣🙈 ülkelerinin kaderini bu nankörlere oy hakkı vererek riske atmamalılar. Yediği kaba sıcaklar bunlar! Ülkesine hayrı olmayanın size hayrı olur mu

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ