Yeni Doğum Yapan Kadınların Algı Bozukluğu Yaşamaya Daha Yatkın Olduğu Ortaya Çıktı

Yeni bir araştırmaya göre, yakın zamanda doğum yapmış kadınların pareidolia yaşama olasılığı diğer kadınlara göre daha yüksek. Detaylar içeriğimizde...👇

Hepimiz bazen bir askılığı insan olarak, bazen de bir ağaçta insan yüzü görerek yaşamışızdır bunu. Pareidolia, nesnelerde tanıdık desenleri görüyoruz.

Daha önceki bir çalışmada, nesnelerde görülen hayali yüzlerin erkek olarak algılanma olasılığının daha yüksek olduğunu bulmuşlardı.

Çalışmadan sonra doğum sonrası daha sık pareidolia yaşayan kadınlar araştırmacılara ulaştı ve yeni bir çalışma başlatıldı.

Yeni çalışmada 84 hamile kadın, son 12 ay içinde doğum yapmış 79 kadın ve hamile olmayan ya da doğum sonrası dönemde olan kadınlardan kendilerine rastgele izletilen bir dizi görüntüye bakmaları istendi.

Pareidolia yaşamaya daha yatkın deneklerin ortak bir özellikleri vardı.

Araştırmanın başyazarı Dr. Jessica Taubert yaptığı açıklamada, 'Doğum sonrası kadınların yüz pareidolisine daha yatkın olduğunu gördük.' diye belirtti.

Ekip, aradaki farkın doğumdan sonra oksitosindeki artıştan kaynaklandığına inanıyor.

Duyarlık artışında etkisi var.

Taubert, 'Oksitosinin stresi azalttığı, ruh halini iyileştirdiği ve emzirme gibi annelik davranışlarına teşvik ettiği biliniyor, bu nedenle nesnelerdeki yüzleri algılamada artan bir duyarlılığa katkıda bulunabilir' dedi.

Bulgu, yeni bir araştırmaya kapı açtı.

Taubert, 'Araştırma ayrıca, sosyal açıdan önemli uyaranlara verdiğimiz tepkilerin erken ebeveynlik döneminde arttığını gösteriyor' diye ekledi.

İlginizi çekebilir:

Bezlerini Bile Değiştiriyor: 13 Tane Oyuncak Bebeğe Bakarak 'Anneliğe' Hazırlandığını Söyleyen Kadın
Kendilerini 'Köpek' Olarak Tanımlayan Yüzlerce İnsanın Sokakta Toplandığı Görüntüler İnfial Yarattı
Her Yerdeler! Sosyal Medyada Narsist Kişileri Fark Etmenin Yolları

Popüler İçerikler

Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Okan Bayülgen Televizyonu Bıraktığını Açıkladı!
Kendisini ‘Cinsel Terapist’ Olarak Tanıtan Buse Aydın’ın Yetkisi Yokmuş!
YORUMLAR

E bende hep görürüm hayal gücüyle ilgili sanırdım hastalık mı bu simdi

Pasif Kullanıcı
21.09.2023

hocam gece yatarken ya da okudugumuz kitaptan, dinledigimiz muzikten hareketle hayal kurmak da hastalikmis, bunu ogrendikten sonra artik sasirmiyorum sen de bos ver😔

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ