Yeni Cep Telefonu Yasası: Türkiye'de Satılan Telefonlara Üç Kişi Şartı Konulacak İddiası!

YouTuber Özgür Aydın, hükümetin yeni bir cep telefonu yasası üzerinde çalıştığını iddia edip, sosyal medyada gündem olan açıklamalar yaptı. Aydın'ın iddiasına göre; hükümet Türkiye'de satılan telefonlara da üç kişi şartı koyacak ve farklı SIM kartlarla çalıştırmak mümkün olmayacak. 

Yurtdışından telefon getirme videoları ile bilinen Özgür Aydın isimli YouTuber'ın iddiasına göre, ikinci el telefon alım-satımı ile yurt içinde satılan kayıtlı, faturalı telefonlara yönelik yasa değişikliği kapıda.

"Mehmet Şimşek'in Yeni Cep Telefonu Kuralları" başlığı ile Ekşi Sözlük'te gündem olan videoya göre, ikinci el telefon satışı kısıtlanacak, telefon alım satım yapmak için yetki belgesi istenecek.

Dikkat çeken bir diğer iddia ise Türkiye'de satılan sıfır telefonlara ilişkin. Özgür Aydın'ın aktardığına göre, Türkiye'de satılan sıfır telefonlar da artık alınırken sadece üç kişi üzerine kaydettirilecek ve bu kişiler dışındakilerde çalışmayacak.

Videoda ayrıca devletin yeni yasa tasarısı ile yurt dışından kaçak olarak getirildikten sonra IMEİ atarak kullanabilen telefonların önüne geçmeyi amaçladığı vurgulanıyor.

İşte o video 👇

"Diyanet, Kaçak Türk Hacıları Şikayet Etti" İddiası: Ali Erbaş'tan Yanıt Geldi!
Yine Yayın Sırasında Aradılar! İlber Ortaylı Neden Hala Tuşlu Cep Telefonu Kullandığını Açıkladı
Sosyal Medyada Gündem Olan Kavga: Trabzon Uzungöl'de Arap Turistler Birbirine Girdi

Popüler İçerikler

Çeyrek Finalde Hollanda'ya 2-1 Kaybederek EURO 2024'e Veda Eden A Milli Takım'a Gelen Tepkiler!
İrfan Değirmenci'den Kendisini Eleştirenlere Yanıt: "Ben LGBTİ Kimliğimle Barışığım"
UEFA Merih Demiral Hakkında Soruşturma Başlattı: Attığı Golden Sonra "Bozkurt" İşareti Yapmıştı
YORUMLAR
18.06.2024

bizden once evlerde buzdolabi yoktu diyen zihniyet insanlari soyle bir donemde tas devrine mahkum edecek. neden? cunku saraya para lazim, luks ve satafattan kisin cok para lazimsa..

18.06.2024

Uçan sinekte de yağ kalmadı...

18.06.2024

leyleği de silkecekler, hem de kulağının arkasından..

TÜM YORUMLARI OKU (17)