Yeni Bir Ev veya Araba Alırken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gereken 10 Şey

Eğer yakın bir zamanda yeni bir ev veya araba almayı düşünüyorsanız ama nereden başlayacağınızı, nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız size çok iyi bir haberimiz var: Doğru içeriktesiniz! Gelin birlikte yeni bir ev veya araba alırken ekstra dikkat etmeniz gereken şeylere bakalım!

1. Bütçe

Öncelikle ev veya araba almaya karar verdiyseniz bunca seçenek arasında kaybolmamak için kendi bütçenizi belirlemeniz oldukça önemli. Belirlediğiniz bütçe aralığındaki seçeneklere bakmak ve bütçenin dışına çıkmamak satın alım sürecinizi kolaylaştıracaktır.

2. Kredi imkanları

Ev veya araba için farklı kredi imkanları ve oranlarını araştırabilir ve krediye uygun olup olmadığını kontrol edebilirsin. Özellikle ev konusunda satın alınacak evlerin krediye uygunluğunu araştırmak oldukça önemlidir.

3. Temiz olması

Eğer ikinci el bir araba veya ev almayı düşünüyorsanız kesinlikle temizliğine bakmanız gerekir. Eğer evse rutubet almış mı, duvarları sağlam mı gibi noktalara bakabilirsiniz. Araba için de hem içi hem de dışının temiz kullanılmış olması sonrasında sorun çıkartmaması adına oldukça değerlidir.

4. Borç olmaması

İkinci el ev veya araba almaya karar verdiyseniz üzerine herhangi bir borç veya haciz olmamasına dikkat etmelisiniz. Satın almadan önce devlet kurumlarından sorgulayabilirsiniz.

5. Ceza olmaması

Özellikle araba alırken noterde problem yaşamamak ve beklememek için önceden varsa önceki sahibinin cezayı ödediğinden emin olmalısınız.

6. Gayrimenkul geçmişi

Evin önceki sahipleri, bakım geçmişi ve evin değerinin zaman içindeki değişimi hakkında bilgi edinmek de faydalı olabilir.

7. Test sürüşü

Araba alıyorsanız kesinlikle almadan önce bir test sürüşü yapmalısınız. Hem ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu hem de eğer ikinci else bir problemi var mı görmek için oldukça idealdir.

8. Yıllık bakımlar

Özellikle araba alırken bakımlarının düzenli olarak yapılıp yapılmadığını kontrol etmelisiniz. Bunun yanı sıra ev alıyorsanız da kaloriferde, su borularında bir sorun olup olmadığını sormalısınız.

9. Yapım/üretim yılı

Ev ve arabanın yaşı da oldukça önemlidir. Evlerin yaşı deprem yönetmeliğinden önce mi sonra mı buna bakabilirsiniz. Araba için de yine kaç yılında üretilmiş ona bakabilirsiniz.

10. Kullanım durumu

Arabalarda kilometre, evlerde de ne kadar süre aktif kullanıldığı her ikisinin de yıpranmışlığını etkilediği için önemlidir. Arabanın kilometresini kontrol edebilirsiniz. Ev de eğer uzun süre kullanıldıysa nelerin eskimiş olduğuna bakabilirsiniz.

Popüler İçerikler

İstanbul Fikirtepe’deki Kentsel Dönüşüm Binaları Tepki Toplamaya Devam Ediyor
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'