Yeni Bir Çevreye Girdiğimizde Entelektüel İnsan İmajı Yaratmak İçin Sık Başvurduğumuz 11 Sahtekarlık

Entelektüel olmaya özenen ancak bunun için gerekli olan niteliği kazanmamış kimselere 'Entel' deriz. Bazılarında yalan söylemek ya da olduğundan farklı gibi görünme çabası öyle hastalıklı bir hal alır ki; sonunda komik duruma düşse bile farkına varamayacak derecede aciz bir insan portresi ortaya çıkar. 

Kendimizi ait hissetmediğimiz, bir parçası olduğunu düşünmediğimiz bir çevreye girdiğimizde tedirgin oluruz. Çünkü modern toplum 'bilmiyorum' demeyi ayıp saymıştır. O yüzden bu sözcüğü bir türlü kullanamayız. Bu yüzden de aşağıdaki sahtekarlıklara başvurmayı çare olarak görürüz. Bu sahtekarlıkların en bilinen 11 tanesini sizler için derledik. İşte 'Entelektüel' olmanın değil, Entel görünmenin 11 çok bilinen yolu:

11. Daha önce hiç tatmadığınız lezzetlerin sunulduğu bir mekana gitmeden önce menüsu hakkında bir ön çalışma yapıp, daha sonra sağa sola "şunu, bunu mutlaka yemelisin " şeklinde öneriler yapmak.

10. Gündeme dair önemli gelişmeleri, haberleri hiç okumadan Retweet edip, ilgili görünmek.

9. Yalnız kaldığınızda sürekli popüler filmler izleyip, insan içine çıkınca onları gömmek ya da bu tür filmleri izlememeyi seçtiğinizi iddia etmek

8. Bir başka klasik ise şaraplar hakkında bilgili görünmek. Bu da yine buluşmalar öncesinde ön çalışma gerektiren sahtekarlıklardan..

7. İşte vazgeçilmezlerimizden biri daha; iş yerindeki pozisyonumuz hakkında yanıltıcı bilgi vermek. Çoğumuz ofis elamanı olarak çalıştığımız bir şirketin üst düzey yöneticileriyiz aslında..

6. Yabancı bir dili akıcı olarak konuştuğunu iddia etmek olmazsa olmazımızdır.

5. Evet söyleyin bakalım, aramızdan kaç kişi yeni girdiği bir ortamda Odtü Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunu olduğunu iddia etti?

4. Ünlülere ait popüler sözleri ezberleyip, anlamadığımız, bilgi sahibi olmadığımız konuşmaların içine doğru zamanlamayla bırakma çabası.

3. Facebook sayesinde öğrenilen şiirleri ve şairleri arada sırada kullanmak da farzdır.

2. Kalın çerçeveli bir gözlük, saça başa özen ve düzgün bir kılık da önemli tabii.

1. Evet son maddemiz de sürekli yanımızda taşıdığımız ağır kitaplar. Yeter ki biri sizi okuyor görsün! Öyle değil mi?

Popüler İçerikler

Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
Cem Yılmaz'dan Küfürlü Gönderme Gelmişti: Hasan Can Kaya'dan Ünlü Komedyene Cevap Geldi!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!