Almanya’daki Eberswalde Sürdürülebilir Kalkınma Üniversitesi’nden Prof. Pierre Ibisch, araştırmanın bir parçası değil ancak arazinin sadece yüzde 3’ünün bozulmamış olduğunu bulmanın “tahmin edilebileceği gibi yıkıcı” olduğunu söyledi.
Ibisch, “Bizi geleceğe taşımak için doğaya çok daha fazla alan vermemiz gerekiyor, ancak korkarım bazı alanlara birkaç türün yeniden girmesi bir oyun değiştirici değil” ifadelerini kullandı.
Bu çekincesinin nedeninin ise analizde iklim krizinin hesaba katılamaması olduğunu belirten Ibisch, “İklim değişikliğinin hızlanması, tüm ekosistemlerin işlevselliği için genel bir tehdit haline geliyor. Dünkü memeli hayvanların durumu, [küresel ısınma] çağında işleyen ekosistemler hakkında bize pek bir şey söylemiyor” dedi.
Avustralya’da yer alan Queensland Üniversitesi’nden Prof. James Watson da “Bu çalışma, ekosistem bilimcilerinin gezegendeki ekolojik olarak bozulmamış yerleri haritalama ve koruma çabalarının çoğunu küçümsüyor” ifadelerini kullandı.
Belli başlı türlerin dağılım tahminlerine dayanan haritaların kullanıldığını belirten Watson, “Bu da ekosistemlerin gerçekte ne kadarının hala sağlam olduğu mesajını minimize ediyor” dedi.
abi %3'lük kesimi de söylerseniz özel olarak ilgilenelim
Doğanın amına koydunuz şimdi mi aklınıza geldi hepinizin kürk çanta eldiven için aldığınız canlar deneyler için aldığınız canlar yetmiyor bina dikmek için kestiğiniz ağaçlar onların eviydi önce evlerini sonra canlarını aldınız şimdi bekliyorsunuz geri eski haline gelsin insanlar yok olursa ancak doğa kendine gelir amına koduğumun doğa düşmanı insanlar doğa olmadan kendisininde bir sik olmadığını anlamayan insan kılığındaki yaratıklar
Amk gel de türk insanına ekosistemden bahset.