Yeni Araştırma: Her Gün 2 Litre Su İçmek Fazla Olabilir

Yeni yapılan bir araştırma, günde 2 litre su tüketiminin ‘fazla’ olabileceğini ortaya koydu. Bilim insanlarına göre 1,5-1,8 litre arası su içmek bir insan için yeterli.

İskoçya’da Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacılar günde iki litre su içmenin genellikle ihtiyaç duyulandan fazla olduğunu söylüyor.

Aberdeen Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre, önceki araştırmalarda veriler doğru toplanmadı. BBC'nin aktardığına göre, bu yanlışlık günlük tüketilen gıda miktarının daha düşük gösterilmesinden kaynaklı.

Bilim insanlarına göre, günde içilmesi gereken su miktarı vücudun ihtiyaç duyduğu su miktarı anlamına gelmiyor. İnsanlar, su ihtiyacının bir kısmını gıdalardan karşılıyor. Bilim insanları, günde ortalama 1,5-1,8 litre su içmeyi tavsiye ediyor.

Popüler İçerikler

Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Oğlu ile Karısı Birlikte Kaçan Umut Bey'in Müge Anlı'daki Çağrıları Sonunda Yanıt Buldu!
Komplo Teorilerine Neden Olan ve Irkçı Saldırıya Maruz Kalan Siyahi Çocuğun Ailesi Konuştu
YORUMLAR
30.11.2022

İskoçyalı mısınız İsviçreli misiniz bilim adamları! Bi karar verin! Her gün 3 litre su içmekten gına geldi valla! Zaten mantıksal olarak yediğin yemekle orantılı olması gerekmez mi su içmenin? Vücut zaten uyarıyor da seni. Bir öyle diyorsunuz bir böyle!!

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ