Yeni Akit yazarlarından Yaşar Değirmenci, son dönemdeki milli bayram ve anma günlerinde Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün fazla öne çıkarıldığını öne sürerek iktidara uyarı yolladı.
'M. Kemal’in portresi bayrak muamelesi görüyor. Cumhuriyet’in 100. yılını kutlayalım derken son yüz yıldır Atatürkçülük sopasıyla ezilmiş Müslüman kesimi rencide ediyorsunuz. Bizim gibi düşünen seçmen tabanını kaybetmeyin! Kemalizmin zirveye oturmasını bu millet kolay kolay affetmez.'
'Milliyetçi Atatürkçüleri kazanmak için aradaki engel unsurları kaldırmayı sizin siyasetiniz icabı hoş karşılayalım. Ama bugün sizin yaptığınız tam bir Kemalizm yağcılığı hâline getirildi. Etrafınızı fanatik, şovmen, riyakâr, eyyamcılar sarmış.'
Rahatsızsan Suudi Arabistan'a git hain! Atatürk'ü sevmeyebilirsin fakat seve seve saygı duymak zorundasın. Onun sayesinde bugün bu lafları edebiliyorsun.
Cumhuriyetin 100. yılından bile kendilerine pay çıkardılar ya pes vallahi.
bu zemini hazırlayanlar da sizsiniz ama.. o kadar bastırmaya çalıştınız , o kadar kötülediniz ki belki birçok kişinin içinde uyuyan ateşi ve yeni nesilde ki atatürk ateşinin körüklenmesinin sebebi oldunuz. teşekkürler :)