Yemek Yemek Aklınıza Gelmeyecek! Yemeklerinden Çok Farklı Yönleriyle Anılan 13 Restoran

Restoran işletmeciliği uzun zaman önce, artık sadece yemek pişirip sunmanın ötesine geçti. Restoran sahipleri, ziyaretçilerini şaşırtmak ve sevindirmek için; dağların içi, okyanusun dibi ve hatta buzdan kaleler gibi ilginç mekanları tercih ediyor. Bu mekanlarda yemek yemek, sadece karın doyurmayı değil aynı zamanda köşedeki kafede otururken asla elde edemeyeceğimiz birbirinden farklı deneyimler kazanmamızı da vadediyor.

Biz de, sadece yemekleri için değil aynı zamanda sıra dışı lokasyonları için gitmek isteyeceğiniz 13 farklı restoranı sizler için derledik.

1. Labassin Şelalesi, Filipinler

2. Grotto, Tayland

3. Kuş Yuvası Restoranı, Tayland

4. Buz Restoranı, Finlandiya

Finlandiya'daki Noel Baba köyü, her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilir. Eski ve büyülü bir adamla tanışmanın dışında, burada tamamen buzdan yapılmış ve buz heykelleriyle süslenmiş bu restoranı ziyaret edebilirsiniz.

5. Nyotaimori Restoranları, Japonya

Bu tip restoranlar Japonya'da oldukça yaygındır. Nyotaimori ismi ''Kadın bedenine yiyecek servisi'' anlamına geliyor. Fakat yalnızca kadın değil, aynı zamanda erkek bedenine de yiyecek servisi yapılıyor. Bu uygulama Samuray döneminde başladı ve geyşa kültüründe de oldukça yaygındı. Savaştan galip olarak dönenler bu şekilde karşılanmaktaydı.

6. Ithaa, Maldivler

7. Grotta Palazzeze

8. Gökyüzünde akşam yemeği, 45 farklı ülke

10. Trinity Place Restoranı, Amerika Birleşik Devletleri

11. Le Panoramic, Fransa

12. Kaya Restoranı, Zanzibar, Tanzanya

13. Karvansaray, Azerbaycan

Bonus : Aşağıda adı verilen bir su altı restoranı projesi

Görünüşe göre Maldivler'deki Ithaa tek su altı restoranı olmayacak. Norveç projesi olan bu proje, oldukça umut verici görünüyor.

Bu restoranlardan hangisine gitmek isterdiniz? Belki de farklı ilginç restoranları çoktan ziyaret ettiniz. Bu konudaki hikayelerinizi merakla bekliyoruz!

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
13.04.2018

#2 #3 ve #6 bayıldım.

Pasif Kullanıcı
13.04.2018

😲harika yaa.. #10 sırlar odasını anımsattı.p hepsi çok güzel yalnız insan vücudundan yemek yenilen yeri beğenmedim ve yüksekte olanlara gitmek istemem,yani #3 şu kuş yuvası çok güzel ama insan düşmekten korkar.p sualtında da korkar gerçi ama şelaleli,mağaralı,buzlu,sualtı,denizli,dağ manzaralı ve tramvaylı olanı ençok beğendim

13.04.2018

Denizin ortasında kayıkta mangal da çok sıra dışı.... Sandalı yakmamaya filan çalışıyosun :)

TÜM YORUMLARI OKU (6)