Yemek Yarışmasında KPSS'siz Öğretmenlik Yaptığını İtiraf Eden Yarışmacı Tepki Gördü!

Televizyon ekranlarında yayınlanan popüler yarışmalardan birinde oldukça dikkat çeken anlar yaşandı. Mutfak yeteneklerini ortaya koymak için mücadele eden bir yarışmacı KPSS’siz öğretmenlik yaptığını itiraf etti. Yaşanan o anlar sosyal medyada gündem oldu.

Tv8 ekranlarında yayınlanan Zuhal Topal'la Yemekteyiz adlı yarışma programında yaşanan bir an gündeme damgasını vurdu.

ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS'de ter döken binlerce aday öğretmen olup atanabilmek için canını dişine takıyor.

Yarışmada tüm marifetlerini sergileyip birinci olmak için yarışan yarışmacılardan birinin formasyon ve KPSS gereksinimi olmadan öğretmenlik yaptığı itirafı gündem oldu.

Yarışmacı, “Arama motoruna ‘Öğretmen olmak istiyorum’ dedim. O da e-devlet sayfasını çıkardı. Bir girdim, başvuru yapabiliyorum" ifadeleriyle dikkat çekti.

Ardından, 'Birkaç bölüme başvurdum, muhasebe okuduğum için benzer branşlara başvurabiliyormuşum. 2 gün sonra aradılar. ‘Canan Hocam müsaitseniz okulumuzda büro öğretmeni açığı var’ dediler.” açıklamasında bulundu.

Yarışmanın dış sesi ise bu sözlerin ardına “Tam anlamadım. Öğretmen olmak için formasyon almak gerekmiyor mu?” diye sordu.

Yarışmacı da “Ben de alınıyor diye biliyordum, ama almadan da yapılabiliyormuş. Seneye formasyon alıp KPSS’ye başvuracağım.” dedi.

Söz konusu yarışmacının, eğitim fakültelerinde uzun yıllar eğitim gören ve ardından formasyon eğitimi alan gençlerin atama beklemeleriyle karşılaştırıldığında büyük bir tepki topladı.

O anları buradan izleyebilirsiniz 👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

👇

Sizin konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Buyurun yorumlara...

İlginizi Çekebilir

Sinirlerine Hakim Olamadı! Canlı Yayındaki Bebek İtirafı Esra Erol'u Çıldırttı!
All Star'a Yakışan Anlar: MasterChef'te Sezonun İkinci Altın Kaşığı Atıldı!
Dilek Taşı Dizisinde Figen'in "Rona" Olduğunu Öğrendikten Sonra Annesi Asuman ile Yüzleşmesi Herkesi Ağlattı

Popüler İçerikler

Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Yeni Rekor Kilidi Açıldı: Popstar Yarışmasıyla Akıllara Kazınan Bayhan Dünya Listesi'nde Zirveye Yerleşti!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
YORUMLAR
16.11.2023

Saat başına anlaşıp ücretli öğretmenlik yapmıştır. Çok uzun süredir devam eden bir sistem. Ziya Selçuk sözde bunun önüne geçecekti fakat kasada para kalmadığı için öğretmen ataması yapılamadığından mecburen bu çarkı sürdürmek zorunda kaldılar. Ölçütler ne derece değişti bilmiyorum ama tek bildiğim öğretmen olma şartının bulunmaması. Yani MEB onaylı bilgisayar eğitim sertifikası alırsanız, bilgisayar öğretmenliği yapabiliyorsunuz. Bazı durumlar için AÖF'te okumanız bile yeterlidir.

17.11.2023

Torpil yeterli demek daha doğru. KPSS puanım yeterli olduğu halde ve yüksek öğrenimimi tamamlamış biri olduğum halde çağrılmadım örgün okullardaki ücretli öğretmenliğe.

16.11.2023

Zaten her elini kolunu sallayanı ücretli öğretmen yaptıklarını biliyorduk. Allahtan at yetiştiriciliği mezunu değil :)

17.11.2023

Kümes ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği bölümünden mezun birisi öğretmenlik yapıyordu. Hatta twitterda MEB'i etiketleyip serzenişte bulunmuştu. Bize de formasyon hakkı verin sınıf öğretmeni olarak atanmak istiyorim diye. 😁

16.11.2023

Sistem açığını bulmuş kadın 🤣

TÜM YORUMLARI OKU (9)