Yemek Yapmayı Sevenler Tarafından Lezzet Bombasına Dönüşecek Kabak Çeşitleri ve Özellikleri

Ülkemizde kabaklar yazlık, kışlık ve süs kabakları olarak gruplandırılmaktadır. Özellikle Ekim ayında sebze meyve reyonlarını süsleyen birbirinden renkli kabakları, yemeklik ve tatlı yapabileceğiniz kabak türlerini gelin hep beraber inceleyelim 👇

En çok bilenenlerden: Sakız kabağı

Sakız kabak, uzun ve silindirik bir yapı ile ayırt edilir. Aynı familyadan olan hıyar gibi içinde tohum bulunan bir yapıya sahiptir. Sakız kabakla hem fırında hem de ocakta çeşit çeşit yemek yapabilirsiniz.

Seveni kadar sevmeyeni de çok: Bal kabağı

Popüler kültürde en belirgin yer tutan kabak çeşidi bal kabağıdır. Sonbahar mevsiminde geleneksel olarak kutlanan Cadılar Bayramı ile özdeşleşen bal kabağıyla lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

Sakız kabağa rakip: Siyah kabak

Etli meyvesi ile dikkat çeken kara kabak ile kızartma, haşlama türü yemekler yapılarak sofraya eklenebilir.

Dolmalık kabak: Girit kabağı

Dolma için iyi bir tercih olan bu kabak türü pazarlardan kolaylıkla satın alınır. Küçük ve yuvarlak görünümlü kabakların içinin doldurması da son derece kolaydır.

Tatlılarda ve soslarda sıkça kullanılan: Hokkaido kabak

Normal kabağa oranla farklı bir aromaya sahip olmakla beraber, besin değeri de oldukça yüksek bir üründür. Kabuğu da yenilebilir. Bal kabağından daha küçüktür, ancak pişirilmesi çok daha kolaydır. Çekirdeklerini kabak çekirdeği gibi kızartarak da  değerlendirebilirsiniz. Hokkaido kabağı balkabağı çorbasında, kabak tatlısında, pürelerde, güveçlerde, keklerde kullanmak için harika bir alternatiftir.

Tatlısıyla meşhur: Helvacı kabağı

Kestane kabağı olarak da anılır. Genellikle tatlısı yapılan bir kabak çeşididir. Kabuğu serttir. Genellikle tatlı yapımında kullanılır bunun yanında çorba ya da püre de yapabilirsiniz. En dayanıklı kabak türüdür. Kuru bir ortamda uzun süre bozulmadan saklanabilir.

Düşük kalorili: Spagetti kabak

Spagetti kabak; düşük karbonhidratlı, az kalorili, vitamin ve mineral deposu bir kabak türüdür. Spagetti kabağı haşlayarak, mikrodalgada, buharda ya da fırında pişirebilirsiniz. Spagetti kabağı fırında pişirdiğinizde tüm lezzeti içinde kalıyor ve ayrıca çok da pratik bir şekilde kabağı hazırlamış oluyorsunuz. Spagetti kabağı yemeklerde tercih edebilirsiniz. Ayrıca spagetti kabak piştiğinde içi aynı spagetti gibi ayrılıyor adını da bundan alıyor.

Nişasta oranı fazla: Butternut kabak

Butternut kabak ile çorba ve tatlı yapabilirsiniz. Nişasta oranı daha daha yüksek olduğu için soslarda da güzel bir alternatif olarak tercih edebilirsiniz. Lif oranı düşük. Püre yapımında da butternut kabağı kullanabilirsiniz.

Tropikal bir bitki: Dikenli kabak

Orta Amerika olmak üzere ülkemizde de Ege-Akdeniz kıyılarında görülür. Kabukları soyularak çiğ yenilebildiği gibi sulu yemeklerde, mücverde kullanılabilir, kızartması lezzetli olur.

Meşe palamudu yani namı değer: Midi kabak

Genellikle Ekim ayında tezgahlarda yerini alan bu kabak türü süslemelerde daha çok kullanılır. Ana yemeklerle daha uyumlu olan bu kabak daha lifli bir yapıya sahiptir. Tatlı ya da çorba da yapabilirsiniz. Kuru ortamda 2-3 ay kadar bozulmadan durabilir.

Parlak sarı, koyu yeşil ve turuncu küçük, dikdörtgen: Delicata kabak

Delicata kabak, parlak sarı, koyu yeşil ve turuncu küçük, dikdörtgen. Kabuğu ince ve yenilebilir türdedir. Et, tatlı, özlü ve farklı bir mısır benzeri lezzet ile diğer kabak daha biraz kuru. Özellikle tereyağlı kavrulmuş veya doldurulmuş ve pişirilmiş.

Çorbalara yakışan: Türban kabağı

Türban kabağı güzel, düzensiz, sarık şekilli ve çeşitli yeşil, turuncu ve sarı renkleredir. Dekoratif su kabaklarının aksine, kavrulur ve yenilebilirler. Çorbalara çok yakışır.

Bal Kabaklı Kek Nasıl Yapılır? İşte Bal Kabaklı Kek Tarifi...
Kabak Çiçeği Dolması Tarifi: Ege ve Akdeniz'in Meşhur Lezzeti Kabak Çiçeği Dolması Nasıl Yapılır?
Kabak Dolma Tarifi: Sofralarınızı Lezzetlendirecek Enfes Kabak Dolma Nasıl Yapılır?

Popüler İçerikler

Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Resmen Dalga Geçti: MasterChef Deniz, Başını Örtüp Ayşe'yi Taklit Etti!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
YORUMLAR
23.11.2022

lan adı kabak olan bir şeyin lezzetli olma ihtimali yoktur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ