Yemek Yapmayı Her Zamankinden Keyifli Hale Getiren 10 Durum

Her ne kadar üzerinize kızartma kokusu sinse de, biriken bulaşıkları yıkamak zor olsa da, kulak memesi kıvamına gelene kadar hamuru yoğururken kas yapmak çok yorucu da olsa yemek yapmak aslında çok eğlenceli ve keyifli. Bu içeriğimizde yemek yaparken aldığınız keyfi iki katına çıkaran şeyleri sıraladık. İyi okumalar!

1. Haftanın bir günü temalı akşam yemekleri hazırlayın!

hellofreshus-wpenginepowered-com.translate.goog

'Etsiz Pazartesi Gecesi', 'Perşembe Akşamı İçin Balık' veya 'Cumartesi Hindisi' gibi yemek temaları ile yemek yapma keyfinizi arttırın. Her güne bir yemek teması oluşturarak yemek yapmaya heveslenirsiniz.

2. Ayrı damak tatlarını memnun etmek büyük bir keyif verir!

Herkesin ayrı bir damak tadının olduğunu unutmayın. Evinize gelen misafirlerden birinin glutene alerjisi olabilir, biri domates sevmeyebilir veya başka biri acı yiyemeyebilir. Bu yüzden her gün olmasa bile akşam yemeklerinde yemek çeşitlerini arttırırsanız gelen herkesi memnun edersiniz. 'Ellerine sağlık, yemekler çok güzeldi!', 'Çok düşüncelisin, yemeği baharatlı yapmış olsaydın aç kalırdım.' gibi yorumları düşünsenize... Büyük bir mutluluk kaynağı!

3. Mutfağınızı eşsiz bir müzik ile taçlandırın!

Düdüklü tencerenin veya fokurdayan yemeğin sesi bazen sıkıcı olabilir. Bu sesleri bastırmak ve daha keyifli bir şekilde yemek yapabilmek için güzel bir müzik açın. Kulağınıza hoş gelen herhangi bir müzik olabilir.

4. Farklı yemekler daha çekicidir!

Rutin olarak yaptığınız yemekler varsa biraz ara verin ve dünya mutfağına açılın. Farklı kokular almak ve yaptığınız yemeğin çok lezzetli olması size damak şöleni yaşatır ve sürekli farklı tarifler denemek istersiniz.

5. Mutfakta arkadaşlar varsa, her zaman daha iyi olur!

Tek başınıza herhangi bir aktivite yapmayı sevmiyorsanız eminiz ki yemek yaparken tek başınıza olmanız canınızı sıkıyordur. Arkadaşlarınızı misafir edip onlara yemek yapmak yerine onlarla yemek yapmak hem sizi daha da hızlandırır hem de daha çok eğlenirsiniz!

6. Tek taşla iki, hatta üç kuş!

Eminiz ki bulaşık yıkamayı çok az insan seviyordur. Bu yüzden tek tencerede hem doyurucu hem de lezzetli yemekler pişirmek, bulaşık problemini en aza indirir ve mutfakta geçirdiğiniz zaman daha keyifli olur.

7. Yemeğinize farklı şekiller vermek gözünüzü doyurur!

Kalp şeklinde bir omlet veya şekilli kurabiye kalıpları kullanmak önce gözünüzü sonra midenizi doyurur. Pilavınızı servis ederken 'Frozen' animasyon filminden Olaf  karakterini düşünebilirsiniz!

8. Cillop gibi bir tezgahta hamur yoğurmak mı? Bizce şahane bir his!

Mutfağınızı temiz tutarak hazırlanan öğünlerin daha lezzetli olduğunu siz de fark etmişsinizdir. Bu yüzden çalışma alanınızı temiz tutarak yemek yapma keyfinizi maksimuma çıkarırsınız.

9. Mükemmel olmak zorunda değilsiniz!

Evet kabul ediyoruz, midenizden önce gözünüzün doyması bazıları için çok daha önemlidir. Fakat Philips Airfryer XXL'a atacağınız birkaç patates veya birkaç pankek pişirip üzerini istediğiniz malzemeyle süslemek bile karnınızı doyurabilir. Bu yüzden kendinize çok yüklenmeyin, pişirin ve midenizin bayram etmesine izin verin.

10. Pratik araç-gereçler hayat kurtarır!

Kullandığınız araç-gereçlerin modern ve pratiklik sağlaması sayesinde hem vakit kazanmış olursunuz hem de mutfakta geçirdiğiniz zamanın daha eğlenceli geçmesine olanak sağlar.

Popüler İçerikler

Şova Devam! Dilan Polat Kocası Engin Polat'ın Namaz Kılmaktan Moraran Dizlerini Gösterdi
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı
MasterChef'te Şef Mehmet Yalçınkaya'nın Yaptığı İmza Tabak Dalga Konusu Oldu!