Yeme de Yanında Yat Dedikleri Bu Olsa Gerek! Cep Yakan Fiyatlarıyla Dünyanın En Pahalı Çikolataları

İçine konulduğu her şeyi güzelleştiren, depresyonlarımızın vazgeçilmezi olan, 7'den 70'e herkesin sevdiği çikolatanın en pahalı olanlarını senin için derledik. Keyifli okumalar!

Çikolatanın ortaya çıkışı milattan önceki çağlara dayanır.

Net olarak bilinmese de Mayalar tarafından bulunan çikolata, bir hayvanın yemesi ile keşfedilir. Zamanla bu çekirdeklerin nasıl kullanılacağını öğrenen Mayalar, çikolatalı bir içecek yaparlar. Bu içecek daha çok kraliyet ailesinin tükettiği bir içecek olur. Azteklerde ise yöneticiler, rahipler, rütbeli askerler, onurlandırılmak istenen tüccarlar bu özel içeceği tadabilirler.

Kristof Kolomb ve Hernán Cortés'in, 16. yüzyılda Orta Amerika'ya yaptıkları keşif gezisinde Aztek kralı Montezuma, bu çikolatalı içeceği 50 sürahi ve altın kadehler içinde kaşiflere sunar. Kaşifler bu içeceği vatanlarına götürüp hazırlamasını öğretirler. Böylece çikolatanın serüveni başlamış olur.

La Madeline Au Truffe

La Madeline au Truffle, Fritz Knipschildt tarafından 1999 yılında kurulan Knipschildt Çikolatacısı'nın en pahalı ürünü. İçerisinde Valrhona kakao ve trüf yağı ile yapılan Fransız siyah trüf bulunuyor. Her birinin özel siparişle yapıldığı çikolatanın teslimi ise 14 gün sürüyor. Gümüş kutu içerisinde tane ile teslim edilen bu çikolatanın fiyatı 250 dolar!

To'ak Chocolate

To'ak Chocolate, 2013 yılında Jerry Toth ve Carl Schweizer tarafından kurulan bir Ekvador şirketinin değerli çikolatası. Bu kadar pahalı olmasının sebebi ise bazı uzmanların daha önce nesli tükendiğine inandıkları Nacional kakao adı verilen çok nadir Arriba kakao çeşidiyle üretilmiş olması. Ahşap çubuklarla yenen bu çikolata tamamen el yapımı. Özel bir ağaçtan üretilmiş kutusunda satışa sunulan bu çikolatanın bir kalıbının fiyatı 260 dolar!

Delafee Chocolate

2005 yılında ortaya çıkan DeLafée çikolataları oldukça popüler. Bu çikolataları diğerlerinden ayıran ise yüksek kaliteli kakao çekirdekleri ve 24 ayar yenilebilir altın varakla kaplı olması.Paranızın karşılığını fazlasıyla verecek bu çikolatanın adet fiyatı ise 508 dolar!

NōKA Vintage Collection

Noka çikolata faaliyette olmasa zarif koleksiyonu hala hatırlanıyor ve dünyadaki özel çikolatalardan biri olarak biliniyor. Özel bir tadım kataloğu ile sunulan bu çikolatayı yapmak için Ekvador, Venezuela, Trinidad ve Fildişi Sahili'nden elde edilen malzemeler kullanılıyor. Fiyatı ise 584 dolar!

Michel Cluizel Chocolate

Michel Cluzel, birçok farklı çikolata üreten şirketi işletiyor. Çikolataları içerisinde en değerli olanı ise kendi ismini verdiği Michel Cluizel çikolataları.Doğrudan kakao çekirdeklerinden yaratılan, yüksek oranda kakao yağı ve yüksek oranda çikolata içeren bu çikolatanın fiyatı ise tam 895 dolar!

Swarovski Studded Chocolates

Harrods ve Patchi kullanan Lübnanlı bir çikolatacı tarafından tasarlanan Swarovski çivili çikolatalar oldukça özel şekilde paketleniyor.Her çikolata hem altın ve Swarovski kristali hem de ipek gül ile süsleniyor. Daha sonra hakiki deri ve el dokuma ipekten yapılmış çarpıcı bir kutuya yerleştiriliyor. Fiyatı ise tam 10 bin Dolar!

Golden Speckled Egg

Altın Benekli Yumurta, dünyadaki ilk mücevhersiz çikolata.Yenilebilir altın yaprağı ile yapılan, Couture çikolata ve yer mantarı ile doldurulan bu çikolatanın yapımı tam 3 gün sürmüş. 12 küçük çikolata yumurtası, 20 mini çikolata ve 5 beyaz çiçekle süslenen Altın Benekli Yumurta'nın fiyatı ise tam 11 bin 107 dolar!

The Frozen Haute Chocolate

Dünyanın en pahalı tatlısı olarak da bilinen bu nefis çikolata tatlısı, 18 karat yenilebilir altın ve 1 karat yenilebilir pırlanta ile servis ediliyor. Servisinde gelen pırlantalarla süslenmiş altın kase ve altın kaşık da sizin olabiliyor. Bu çılgın çikolata tatlısının fiyatı tam 25 bin dolar!

Le Chocolate Box

Le Chocolate Box Koleksiyonu diğer çikolatalardan oldukça farklı. Bu çikolata kutusu gurme çikolatalarının yanı sıra göz kamaştırıcı mücevherlerle donatılıyor. Hediye kutusunda Lake Forest Confections'ın mükemmel çikolataları ve Simons Jewelers'tan hazırlanmış mücevherler bulunuyor. Takılar; sarı ve mavi elmas, zümrüt ve safir ile süslenmiş kolye, küpe, yüzük ve bilezikten oluşuyor. Çikolata ve eşsiz mücevherler barındıran bu sihirli kutunun fiyatı ise tam 1,5 milyon dolar!

Sizin favori çikolatanız hangisi oldu? Yorumlara bekliyoruz!

Bu içerik de dikkatini çekebilir:

Senin Çikolata Kimliğini Çıkartıyoruz!

Bu içerik de dikkatini çekebilir:

Çikolata Aşıklarına Kafayı Yedirtecek En Zor Çikolata Anketi!

Popüler İçerikler

Fatih Altaylı'dan Kendisine "Sözde Gazeteci" Diyen Hakan Ural'a Duyanları Dumur Eden Cevap
Müge Anlı'da Şok İddia: "Uğur Dündar'a Babalık Davası Açan Dilara'nın Babası Başka Bir Ünlü Sanatçı!"
Cem Yılmaz, Ahu Yağtu'yla Çözemediği Nafaka Krizini Fırsata Çevirip "Benimki Madafaka" Esprisini Lügata Ekledi
YORUMLAR
09.07.2020

milyarder olsam bile çikolataya bu parayı vermem.

Ne gerek var 🤔

Jeff Bezos sondakini begendi...

TÜM YORUMLARI OKU (4)