Yediği Yemek Soluk Borusuna Kaçınca Heimlich Manevrası Yöntemiyle Kurtarılan Adam

Gaziantep'te gerçekleşen olayda, lokantada yemek yiyen bir adam lokmasının soluk borusuna kaçmasıyla az kalsın hayatını kaybediyordu. Soluk borusuna yediği yemek kaçan adam zor anlar yaşarken bir polis memurunun gelip 'Heimlich Manevrası' yöntemiyle hayatını kurtardığı anlar anbean güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
21.05.2018

Geçenlerde sokakta dürüm yüzünden ölen adam da bu kadar basit bir şekilde kurtulabilirdi işte. İlk yardım çok önemli herkesin öğrenmesi lazım. İlkokulda başlayıp her sene tekrar edilmeli ki iyice öğrenilsin.

Pasif Kullanıcı
21.05.2018

o adamcağınıza çok üzüldüm.bu kadar basit bi yöntemle hayatta kalabilirdi şimdi.

21.05.2018

oldukça faydalı bir ilkyardım yöntemidir. tek başınaysanız ve yemek yerken vs boğazınıza birşey kaçtıysa, nefesiniz kesilip bilinciniz kaybolmadan önce şiddetli öksürmeyi deneyebilirsiniz veya bu manevrayı bir sandalye başına diyaframınız üzerine hızlıca birkaç kez abanarak yapabilirsiniz. olay diyafram boşluğunda kalan havanın bu yöntemle sıkıştırılmasına,soluk borusuna kaçan şeyin bu havayla yukarı itilmesine dayanıyor. sırta vurma olayı çok yaygın ama kaçan şeyin soluk borusundan aşağı daha derine inme riski var. buarada bu manevra bebeklerde farkı uygulanıyor.youtube videoları var,izleyip yetişkin,sağlık problemi olmayan bi yakınınız üzerinde deneyebilirsiniz. basittir. nezaman nasıl lazım olacağı belli olmaz.

21.05.2018

yemek yemeye devam eden ayılara ne demeli. ulan hiçbişey yapamıyorsanız bari paniklediğinizi görelim.

TÜM YORUMLARI OKU (19)