Yediği İçtiği Güzel Olanlara: Gurme ve Doğal Lezzetler

Yıllar geçtikçe gıda maddelerindeki koruyucular artıyor, paketli ürünlerdeki katkı maddelerinden yavaş yavaş zehirleniyoruz. İyi ki organik beslenme furyası başladı diye düşünüyorum. Köy yaşantısı süren insanlar hem dinç oluyor, hem de uzun yaşıyorlar. Biz de doğal beslenerek sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Her gün yediğimiz ürünlerden sıkılanlar ise gurme lezzetlere yönelebilirler.

Bu içerikte sizler için birbirinden güzel doğal ürünleri ve gurme lezzetleri derledim, umarım beğenirsiniz. 

Keyifli okumalar! 

Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.

1. Süt Reçeli veya Orijinal Adıyla Dulce de Leche

Latin Amerika ülkelerinde çok tüketilen ve son yıllarda ülkemizde de son derece popüler hale gelen süt reçeli, aslında Latince “sütten gelen tat” demekmiş. 

Kahvaltıda ekmeğe sürebileceğiniz gibi süt reçelini tatlılara ekleyerek de tüketebilirsiniz.

Hemen satın almak için buraya tıklayın.

2. Talia Enginar Kalbi Salamura

Yüksek protein içeriği sayesinde kalp kasını güçlendiren, üre seviyesini düşürerek kalbin rahat çalışmasını sağlayan enginarı, demir bakımından zengin yönüyle, demir eksikliği anemisinde tavsiye ediyorlar. 

Enginar kalbi salatası yapmanın tam zamanı! Linkini buraya ekledim bile.

3. Kore Tteokbokki Pirinç Keki Seti

Asya yemekleri, dünya genelinde oldukça trend. Özellikle ABD ve Avrupa'da çok sayıda Japon ve Çin lokantaları yaygın. Tteokbokki ise Kore'de oldukça ünlü bir sokak yemeğiymiş. 'Acı soslu pirinç keki' diyebileceğimiz Tteokbokki, Türk damak tadına da oldukça yakın diyebiliriz o zaman. 

Tarifine bakıp yapabileceğiniz Tteokbokki pirinç keki setini buradaki linkten satın alabilirsiniz.

4. Sopung Kore Market Tteokbokki Kore Sosu

İlk bakışta biber salçasına benzeyen sos için aslında Kore'nin salçası da diyebiliriz. Yaygın olarak pirinç kekinde kullanılan sos, başka yemeklerde de kullanılabilir.

Linkini buraya bıraktım bile.

5. Polonez Kurutulmuş Füme Et Ürünü

Gurme marketlerin en sevilen yüzlerinden kurutulmuş füme et, çeşitli etlerin daha uzun süre içinde tüketilmesi için tütsüleme işleminden geçmesiyle hazırlanan et türüdür. 

Pizzalarda, salatalarda, sandviçlerde ve peynir tabaklarında kullanabileceğiniz füme eti hemen satın almak için buradaki linke tıklayın.

6. Gourmet Karamelize Soğan

Yemeklerinizi bir de karamelize soğanla deneyin, ne farkı olacak demeyin! Mezelerde, et, tavuk ve balık yemeklerinde, sandviçlerde, ev yapımı hamburgerlerde karamelize soğan kullanılabilir. Et yemeklerini ya da soğan çorbasını çiğ soğan yerine bir de karamelize soğan ile deneyin. Tadına doyamayacaksınız.

Linkini buraya bıraktım.

7. Kurutulmuş Shiitake Mantarı

Uzak doğu ülkelerinde çok değerli olan Shiitake mantarı, imparatorların yiyeceği olarak kabul edilir ve uzun yaşamanın sırrına sahip olduğu düşünülür. 

Makarna soslarında ve sebze yemeklerinde çok lezzetli olacaktır. Ayrıca peynirle beraber fırınladığınızda harika bir aperitif olacaktır. 

Buradaki linkten hemen satın alabilirsiniz.

8. Kurutulmuş İsli Küp Peynir

Ketojenik diyet dostu ve protein deposu olan yeni atıştırmalığımız peynir çıtırlarını sağlıklı beslenmek isteyenlerin, enerjiye ihtiyaç duyanların, spor yapanların, gelişme çağında olan bireylerin ve özellikle peynir yemeyi sevmeyen çocukların severek tüketeceği sağlıklı ve güvenilir bir atıştırmalık. 

Hemen satın almak için buradaki linke tıklayın.

9. Santa Maria Taco Set

Sadece sebzelerinizi ve etinizi hazırlamanız gereken bu taco setinde geri kalan her şey elinizin altında. Baharatını ve sosunu ekleyip taco 'shell' lerine koyup afiyetle yiyebilirsiniz. 

Linkini buraya bıraktım bile.

10. Çiğ Badem Ezmesi

Şeker ve tatlandırıcı içermeyen badem ezmesini kahvaltılarda kullanabileceğiniz gibi, şeker ekleyip strece sardığınızda 'marzipan' denilen tatlıyı da elde edebilirsiniz. 

Buradaki linkten satın alın.

11. Kakaolu Hindistan Cevizi Cipsi

Hindistan cevizinin doğal tadına bayılanlar, keşke yemesi biraz daha keyifli ve kolay olsa diyenler için lezzetli, sıra dışı, yeni nesil bir atıştırmalık. Kakao ve meyve ile tatlandırılan, ince ince doğranmış organik hindistan cevizlerini atıştırmaya doyamayacaksınız, ben sürekli alıp duruyorum. 

12'li ekonomik paketinin linkini buraya ekledim.

En güzel sağlıklı cipsler ise koleksiyonda.

12. Zeytinyağlı Pekmezli Yulaflı Granola

Özellikle spor yapanlar için muhteşem bir besin kaynağı olan granola; zeytinyağı, üzüm pekmezi, dut kurusu, yulaf ve arpadan üretilmiş. İçerisinde başka bir şey yok, koruyucu madde yok. Tamamen doğal olan ürünü kahvaltılarınızda sütle beraber tüketebilirsiniz. 

Buradaki linkten hemen satın alabilirsiniz.

13. Kombucha Mantarı

Kombucha, bağışıklığı güçlendiren, belirli kanser türlerini savuşturan, vücudunuza detoks etkisi yapan ve daha bir çok faydası olan bir içecek. Her seferinde hazırlarını satın almaktansa Kombucha'nızı kendiniz yapabilirsiniz. 

Kombucha'nın oluşmasını sağlayan özel mantarını buradaki linke ekledim.

14. OG Natural Ham Kakao

Kakao deyince siz de sevdanızı gizleyemeyenlerden misiniz? İçerik yönünden zengin, birçok hastalığın tedavisinde etken ve sağlam bir bünyenin yardımcısı olan kakaoyu bir de ham olarak tadın. İlaçsız, katkı maddesiz, koruyucusuz ve GDO'suz ham kakaoyu buradaki linkten satın alın.

15. Organik Bebek Tarhanası

Bebişlerimizin sağlığı her şeyden önemli. Bebek yemeği dendi mi de hemen aklıma tarhana geliyor, ama her tarhanayı da vermeye çekiniyor insan. Yeğenlerim için de kullandığımız bu organik bebek tarhanasını hazırlamak da çok kolay. 

Linkini buraya bıraktım bile.

16. Hatay Yöresel Kıtır Kabak Tatlısı

Hatay’ın meşhur kabak tatlısı çok eski bir yöntem olan kabakların kirece yatırılması ile üretiliyor. Kabak tatlısının üzerine biraz tahin döküp, dövülmüş ceviz ve fındık serpiştirin, ayrıca dilimlenmiş muz ilave ederseniz hem görüntü olarak zengin, hem de enerji değeri yüksek doğal bir enerji deposu elde etmiş olursunuz. 

Linkini buraya bırakıyorum, bu lezzeti mutlaka deneyin derim.

En çok Hatay yöresinden ürünlere yer verdiğim koleksiyona buradan ulaşın.

17. Glütensiz Kinoa (QUİNOA) Cipsi

Kinoa tane, son yıllarda ülkemizde üretimi yaygınlaşan ve glütensiz ürünler içerisinde adı hızlı bir şekilde duyulmaya başlanan bir bitki. Kinoa tohumu A, B, C, D ve K vitaminleri haricinde magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve fosfor açısından da zengindir.

Ürünü isterseniz cips şeklinde isterseniz çorbalara eşlikçi olarak kullanabilirsiniz. Sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.

Linkini buraya bıraktım bile.

18. Premium Sushi Seti

Sushi yapmak isteyen herkesin denemesi için premium sushi seti tam 10 farklı üründen oluşuyor. Sizin için özel olarak Elisa Gıda tarafından hazırlanan ve içerisinde resimli anlatımların yer aldığı “Yeni Başlayanlar İçin Sushi Hazırlama Rehberi“ de setle beraber geliyor. Ayrıca yine setle beraber gelen MasterChef Şampiyonu Uğur Kardaş'ın yer aldığı videoyu izleyerek evde kolayca sushilerinizi yapabilirsiniz.

Buradaki linkten hemen satın alın.

19. Wefood Matcha Tozu

Çoğu soğuk ve sıcak içecekte kullanılan Matcha tozu, aslında yeşil çay diyebiliriz. Üretimi Türkiye’de yapılan Wefood Matcha Tozu, Karadeniz Bölgesi’nin yüksek kaliteli çay yapraklarından elde ediliyor. 

Latte sanatında bile kullanılan Matcha tozunu hemen buradaki linkten satın alın.

20. Organik Keçiboynuzu Özü

Keçiboynuzu pekmezinden farklı olarak kaynatılmadan üretilen ürün, yüksek ısıya maruz kalmadığı için daha taze bir aromaya ve yüksek besin değerine sahip oluyor. Koyu kahverengi görünümü ve hurma benzeri tadının yanı sıra, akışkanlık bakımından ise balı andırıyor.

Kansızlığa çok iyi gelen keçiboynuzu özünü buradaki linkten satın alın.

21. Çam Kozalağı Macunu

Öksürük, nefes darlığı, astım, bronşit, KOAH ve sigaraya bağlı tüm akciğer sorunlarında doğal çözüm için kozalak macunundan faydalanabilirsiniz.  İçerisindeki doğal antioksidanlar, vitaminler, pekmezler ile tam bir solunum yolu detoksu için formüle edilmiştir. İlk kullanımdan itibaren solunum yolları ve bronşları temizlemeye başlar, nefesi açar, bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. 

Linkini buraya bıraktım.

Bu Gözler Daha Neler Görecek? Çilek Aromalı Yenilebilir İç Çamaşırına Gelen Yorumlar Hepinizi Güldürecek
Sabah Keyfine Düşkün Olanların Başından Ayrılamadığı En Kullanışlı Yatak Tepsileri
Mutfağınıza Uyum Sağlayacak Kullanıcıların Onayını Almış En Güzel Davlumbazlar
Sıcak Yaz Akşamları Kokteylleri Güzelleştirip Keyfinizi Yerine Getirecek Pipetler
Mutfağınıza Uyum Sağlayacak Kullanıcıların Favorisi Olmuş Mutfak Masaları
Yemek Yaparken İşinizi Kolaylaştıracak "Gerçekten Gerek Var mı?" Diyeceğiniz 18 Ürün

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı