Yazılım Sektöründe Mühendislerin İş Bulma Süreçleri Buzdağının Görünmeyen Kısmıyla Sizleri Çarpacak

Yazılım sektöründe çalışan mühendislerin, çok kazandığına ve kolay iş bulduğuna dair son yıllarda oluşan havayı dağıtan bir paylaşım, gerçeklerle yüzleşmenize neden olacak. Twitter'da yazılım sektörüyle ilgili paylaşımına gelen cevapları yayınlayan kullanıcı, Türkiye'de işlerin nasıl yürüdüğünü gözler öne serdi.

Yazılım, artık eğitime çok erken yaşlardan kodlamayla girerek, teknolojinin her yanımızı sardığı dünyada, en temel ve geçerli mesleklerin başına gelmeye başladı.

Türkiye'de son yıllarda düşen alım gücü, yüksek teknoloji üretimi ve eğitim, istihdamda adaletsizliklerle dünyaya açılan iki meslekten biri doktor, diğeri de yazılım sektörü uzmanları oluyor.

Emre Hızlı "@hizliemre26" Twitter'da yaptığı paylaşımlarda maaş bilgilerini sorduğu çoğu yazılımcının yüksek maaşlarını açıklamasının ardından gelen mesajları paylaşmaya başladı.

twitter.com

Kullanıcılara isimleri gizli kalmak şartıyla maaş bilgilerini sorun Hızlı'ya daha çok yurt dışından bilgi gelirken, bir kullanıcı ise sitem dolu bir mesaj attı.

Sitem dolu mesajda yüksek maaşlarıyla gündeme gelen yazılımcıların iş bulma süreçlerinin hiç de kolay olmadığı anlatılıyordu.

İŞ başvurularına dönüş olmaması,

Maaşların söylenen ya da görünen kadar iyi olmaması,

Şirketlerdeki sorunlar gibi birçok yakınma görülüyordu.

Yazılım sektöründe iyi kazanç sağlayacağını düşünerek bu alana geçmek ya da bu alanı seçmek isteyen gençlere

Bir bilgilendirme baabında olan paylaşımlar ilgi çekti.

Sizce de her sektörde benzer sorunlar var mı?

Yazılım özelinde büyüteçle gösterilen kısımlar fazla mı dikkat çekiyor?

Popüler İçerikler

Narin Güran'ın Babası Arif Güran İlk Mahkeme Sonrası Konuştu: "Kızımı Nevzat Bahtiyar Katletti"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
Türkiye'de 9.05'te Hayat Durdu! Atatürk'e Saygı Duruşu!
YORUMLAR
28.06.2023

Ya herkes kolay para peşinde… yazılımcı olunca onlar teklif ediyor… İş hayatına yeni başlayan arkadaşlar gerçekten 50k-60k maaş falan bekliyor. Aynısı mimarlık öğrencileri içinde geçerli. Kusura bakmayın ama gülüyorum. Okuldan yeni mezun olacak. Şantiye/projenin ne olduğunu bilmeyen gençlerimiz. “Okulu bitireyim şu projenin başına geçicem” “ babam dünyaca ünlü inşaat firmasının sahibini tanıyor” bla bla bla Kusura bakmayın o projenin başında şantiyeyi yiyip bitirmiş y içi / yurt dışında 20nin üstünde şantiye yapmış adam var. O adam ve ekibi 100k/200k maaş alır ama sen alamazsın. Bu gençler daha çok ağlanır. Kendini geliştirmeyen yaşıtlarım ise daha da isyan eder. Bu iş oturmakla olmuyor. Merakla çalışmayla oluyor.

28.06.2023

Çevremden şu yazılım ile ilgili 3 canlı örnek vereyim bu arada: Arkadaşım 1 : özel ünide bilg müh okudu. Hayatında yaptığı tek şey pcye format atmak ve bir (1) adet yazılım şekli dili ( terim bilmiyorum o yüzden yüzeysel geçtim) öğrenmek. Şuan bilg müh etiketi olmayan her pc/yazılım ile uğraşan insana küfür ediyor. Benim işimi çaldılar diye. (İşsiz) Arkadaşım 2 : özel üni burslu olarak siyasal bilimler bitirdi. ( umarım doğru hatırlıyorumdur) yaş 26 mı ne. ( benden 10 yaş ufak) yazılıma merak saldı. Şuan oynadığımız telefon oyunları tarzında oyunlar yaptı. Yırt dışında bir firmaya sattı (10m €) şimdi yeniden farklı işlere girdi. Tekrar yükseldi. Yakında yine satar firmasını. 3. Kişi kuzenim : özel üni burslu elektrik elektronik müh kazandı. Biraz programcı olması için ben dürttüm. Ufak tefek oyunlar yazıp satıyor şuan (1. Sınıf). Çıkan sonuç : beynini kullanıyorsan ve çalışmayı seviyorsan fazlasıyla para kazanıyorsun.

30.06.2023

Update kalmakta zorlanıyosan yazılımcı olmayacaktın, yazılımcı olmak için yaptığın işe tutkulu olman gerekir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ