Neos Yazılım Akademi’nin kurucusu Duhan Gökkaya, akademinin kuruluş vizyonu ve kendilerine ulaşan yüksek katılım talebi hakkında şunları söylüyor:
“Neos Yazılım Akademi’den önce yazılım eğitimi almak isteyenler için var olan seçenekler gerçek sektör ihtiyaçlarını karşılamakta yetersiz kalıyordu. Senelerce aynı müfredatla verilen eğitimler güncelliğini koruyamamış olduğundan, eğitim alan katılımcılar kursiyer olmaktan öteye geçemiyordu. Bununla birlikte gerçek bir zemine sahip olmayan, hukuka aykırı, sözde iş garantili kurslar potansiyel yazılımcıların aklını karıştırıyordu ve bu tarz yapılar maalesef halen var. Bu noktada şeffaf ve gerçek başarı odaklı yaklaşımımızla Türkiye’de yazılım eğitimi konusunda büyük fark yarattık.”
“Yazılım alanı çok geniş ve sürekli kendini güncellemekte. Senelerce aynı müfredatın uygulanması kesinlikle yanlıştır. Bu tarz içeriklerle başarılı mezun verilmesi mümkün değildir. Bu yüzden genç ve dinamik eğitmenlerimiz var. Neos Bilişim A.Ş’nin hem kurucusu hem de Teknoloji Sorumlusu olarak mühendislerimizle sürekli sektördeki en küçük değişimleri dahi takip ediyoruz ve hemen müfredatımıza uyguluyoruz. Bu güncellemeleri yaparken hem Stanford Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi gibi önde gelen kurumların bilgisayar bilimleri müfredatlarını, hem de dünya devi teknoloji şirketlerinin kullandığı programlama dilleri ve framework’leri inceleyerek ilerliyoruz. ”
Kurumun başarısı hem vizyon sahibi kurucusu hem de güçlü kadrosundan geliyor. Peki kadrolarının başarısının kaynağı nedir?
Neos Yazılım Akademi eğitmen seçiminde bir kritere hayati önem veriyor!
“Potansiyel bir eğitmenin çok bilgili olması veya 10 yıllarca eğitmenlik yapmış olması tek başına bir şey ifade etmiyor. Katılımcı’ya dokunabilmesi ve kendini güncel tutması gerekiyor. Bunun için özellikle eğitmen seçiminde sorduğumuz ilk soru şu: “En son ne zaman yeni bir şey öğrendiniz?”. Çünkü yazılım gibi dinamik bir alanda eğitmenin başarılı olması için günceli takip etmesi ve yeni şeyler öğrenmeye devam etmesi gerekiyor. Bu kriteri karşılayan eğitmen hem güncel bilgiler aktarıyor, hem de katılımcıyla empati kurabiliyor.”