Yazar Alev Alatlı Adalet Şurası'nda Konuştu: 'Roma Hukukunun Gözleri Bağlı Tanrıçası Bize Göre Değil'

Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen 'Adalet Şurası'nın 'Medeniyetimizde Adalet Anlayışı' başlıklı oturumu Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı Selahaddin Menteş'in katıldığı oturumda yazar Alev Alatlı da konuşma yaptı.

Türkiye'nin gözleri fal taşı gibi açık, koruyan, kollayan, ne olduğunu anlamaya çalışan hakimlere ihtiyacı olduğunu söyleyen Alatlı, 'Roma hukukunun gözleri bağlı tanrıçası bize göre değil' dedi.

'Adalete olan güven yüzde 70'den yüzde 30'a düştü iddiaları doğru değil'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Prof. Dr. Burhanettin Duran'ın başkanlığındaki oturumda konuşan yazar Alev Alatlı, 'Geçmişte yargıya güven yüzde 70'ti, şimdi yüzde 30'lara düştü' şeklindeki iddiaların mesnetsiz olduğunu, araştırmaların hiç birinde böyle bir bulgu olmadığını dile getirdi.

'Adalet sistemi kötü diye çemkirmekle bu iş olmuyor'

Hukuk eğitiminin yüksek lisans ve doktora programları seviyesine çıkartılması gerektiğini ve belirli alanlarda lisans derecesi almış öğrencilerin hukuk eğitimi alması gerektiğini belirten Alatlı, 'Hiç değilse hukuk eğitimine girişin serbest ama çıkışta sıkı kontrolün, imtihanın, meslek imtihanının yapılması gerekir. Baro, mutlaka elini taşın altına koymak zorundadır ve çağdaş bir iş tanımı geliştirmeye yardımcı olmalıdır. 'Adalet sistemi kötü' diye çemkirmekle bu iş olmuyor.' dedi.

'Hakan Atilla'nın yargılandığı davayı gördükçe ürperdim'

Hakan Atilla'nın ABD'de yargılandığı davayı gördükçe ürperdiğini söyleyen Alatlı, Türkiye'nin gözleri fal taşı gibi açık, koruyan, kollayan, ne olduğunu anlamaya çalışan hakimlere ihtiyacı olduğunu söyledi ve devam etti: 

''Roma hukukunun gözleri bağlı tanrıçası bize göre değil. Bizim gözlerimiz fal taşı gibi açık olmalıdır. Türkiye'de ve yurt dışında, bizim gözleri fal taşı gibi açık, koruyan, kollayan, ne olduğunu anlamaya çalışan hakimlere ihtiyacımız var. Bunun önemini ABD'deki davaya bakarak anlayabiliriz. Hakan Atilla'nın yargılandığı davayı gördükçe ürperdim.''

Alatlı'nın 'Roma hukuku bize göre değil' sözleri sosyal medyanın gündem konusu oldu👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Eski Bakan Işın Çelebi'den Fenerbahçe'ye Sert Yanıt: ''Devletin İmkanlarını Kullanıp ‘Yapı’ Diyemezsin''
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho ile İlgili İspanya'dan Transfer İddiası Var
Yeni Sezonda TV Ekranları Fena Karıştı: 5 Dizinin Ertelendiği Sezonda 6 Dizi Şimdiden Final Yaptı!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
11.01.2018

Wikipedia da Themis;“Kılıç” adaletin verdiği cezaların caydırıcılığını ve gücünü, “Terazi” adaleti ve bunun dengeli bir şekilde dağıtılmasını simgeler. “Kadın” ve “Bakire” olması bağımsızlığı ifade eder. Ayrıca kadının gözü bağlıdır. bu da tarafsızlığını simgeler. Hukukun evrensel ilkelerini simgesel olarak taşıdığı için Themis heykeli adaleti ifade etmektedir.Bu tanıma göre simgelediği şeyler sanırım bu ablayı rahatsız etmiş.Ülkedeki adalet sisteminde zaten bunlar olsaydı bu hallere düşmezdik.Her yerinizden pislik akıyor.Aydın sandığımız kişiler bile güç karşısında yalakalığa soyunmuş..

11.01.2018

Roma hukuku şeriata ters düşüyor adam haklı diktatörlüğe de ters düşüyor aslında 'insanca yaşamak' için olan bütün herşey bu yobaz orospu çocuklarına ters düşer.

11.01.2018

bu kadın schrödinger'ın kedisi kitabında distopik bir Türkiye kurgusu anlatır. özellikle bu kurgudaki ülke insanları bir hastalıktan muzdariptir. "afazi", yani bir nevi akıl tutulması. şimdi bu kurguyu yıllar önce yazan kadının kendisinin aynı hastalığa tutulduğunu görmek oldukça trajikomik.

TÜM YORUMLARI OKU (28)